Третя медаль для України. Стрільці завоювали «бронзу» на Олімпіаді в Токіо

897 0
Медалістами стали Олена Костевич та Олег Омельчук, які здобули третє місце у змішаному командному змаганні в стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів.
фото: суспільне

фото: суспільне

Збірна України здобула третю медаль на Олімпійських іграх-2020, знову «бронзову». Цього разу у кульовій стрільбі. Медалістами Ігор в Токіо-2020 стали Олена Костевич та Олег Омельчук, які здобули третє місце у змішаному командному змаганні в стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів.

Як повідомляє Суспільне, змішані командні змагання зі стрільби дебютують в олімпійській програмі саме у Токіо, Україна відібралася лише в змішані змагання з 10 метрів з пневматичного пістолету. У кваліфікаційних етапах Костевич – Омельчук показали третій результат, поступившись представникам ОКР лише за додатковими показниками. Це означало, що Україна потрапила у бронзовий фінал, де зустрілася з командою Сербії (четверте місце у кваліфікації).

Читайте також: Українська фехтувальниця покинула Олімпіаду в Токіо після першого поєдинку 

Формат фінальних матчів у цьому виді змагань означає перестрілку одиночними пострілами: обидва члени команди стріляють, їх бали сумують і зрівнюють з суперниками. Команда, що виграє раунд, отримує два очки. Змагання тривають до моменту, поки одна з команд не набере 16 очок.

Українці програли перший раунд, але тоді виграли три поспіль – 6:2. Після цього серби взяли таймаут, змогли перевернути хід матчу і забрали чотири раунди поспіль – 6:8. На це відреагував тренер українців: таймаут від нього (у кожній команди було по одному). Цей став вирішальним: Україна змогла вирватися вперед, створивши собі гандикап у два раунди – 14:10. Із першої спроби закрити матч не вдалося (14:12), але з другої – Олена Костевич та Олег Омельчук перестріляли сербів та здобули необхідні два очки – 16:12.

Додамо, що це перша медаль для українських стрільців у Токіо. В особистих змаганнях зі стрільби з пневматичного пістолета з 10 метрів українці двічі були четвертими: Павло Коростильов та Олена Костевич фінішували на цих місцях.

Читайте також: Першу медаль для України на Олімпіаді-2020 виборола Дар'я Білодід

Нагадаємо, на старті Олімпіади збірній України вдалось здобути дві бронзові медалі. 20-річна дзюдоїстка Дар'я Білодід стала третьою у ваговій категорії до 48 кг, а 37-річний Ігор Рейзлін завершив виступ на третьому місці у фехтуванні на шпагах. 

Українка Олена Костевич не змогла завоювати медаль і посіла четверте місце у фіналі змагань кульової стрільби (10 м) на Олімпійських іграх в Токіо, а львів'янин Павло Коростильов у кваліфікаційних змаганнях зі стрільби з пневматичного пістолета з 10 метрів серед чоловіків став четвертим, хоча до останнього пострілу претендував на срібну нагороду.

Українська фехтувальниця Ольга Харлан не змогла подолати 1/16 фіналу Олімпійських ігор-2020 у фехтуванні на шаблях. Перша сіяна на турнірі та перший номер світового рейтингу програла 25-річній представниці Китаю, Хенгуй Ян – 12:15.

Для довідки

Олена Костевич – одна з найдосвідченіших українських спортсменок, тепер уже 4-разова призерка Олімпійських ігор. Вона вигравала «золото» в Афінах-2004, дві «бронзи» у Лондоні-2012 і тепер «бронзу» в Токіо-2020. Олег Омельчук раніше на Олімпіадах показував четвертий (Пекін-2008) та п'ятий (Лондон-2012) результати, це його перша медаль.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!