Політична реклама

Третина дітей у Львові не охоплена дошкільною освітою

1245 0
Сьогодні у Львові дошкільною освітою забезпечені 68% дітей.

Для дітей 5-річного віку третій рік поспіль відкривають групи короткотривалого перебування на базі загальноосвітніх шкіл і позашкільних навчальних закладів, - інформують у прес-службі Львівської міської ради. Це вирішує проблему з 5-річними дітьми. Нові школи, що відкриваються, потребують набору дітей до перших класів. Тому діти 5-річного віку, які рік перебували у школі у групі короткотривалого перебування, згодом ходять туди у перший клас.

Нагадаємо, у дошкільному навчальному закладі № 78 на вул. Чукаріна, 9 відкрили 8 груп з короткотривалим режимом перебування дітей. Зараз там тривають ремонтні роботи і в подальшому планують відкрити у садочку групи повного дня для ще 70 дітей. Таким чином питання забезпечення дітей дошкільною освітою у Сихівському районі міста поступово вирішуватиметься.

Нині у місті є 76 дитячих груп, які вивільнені від оренди. Зокрема, це приміщення на вул. Рильського, де тривають ремонтні роботи, на вул. Кульпарківській, 182, на вул. Медової Печери. На сьогодні в оренді залишаються 12 груп у 5 дошкільних закладах, у яких закінчується термін.

Крім того, 9 садочків перебувають в оренді освітніх установ та приватних навчальних закладів. Наприклад, на вул. Ряшівській з боку вул. Патона є приміщення, передане в оренду приватному навчальному закладу «Золотий ключик». Освітні установи «Ерудит», ліцей імені Шептицького також перебувають у приміщення комунальних садочків.

Згодом чиновники хочуть ставити питання про переведення цих установ у загальноосвітні школи і відновлення дошкільних навчальних закладів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!