Політична реклама

Третина ЛАЗівських маршруток не виходить на рейси, бо часто ламаються, - ЛМР

1772 0
Як 17 січня повідомив начальник відділу ремонту ТЗ АТП №1Олександр Кобіль, комунальне підприємство отримало від Львівського автобусного заводу 33 автобуси. З них 9 не курсують маршрутами, бо стоять з поломками.

Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, місто не виділятиме додаткових коштів на ремонт автобусів Львівського заводу. Нагадаємо, сьогодні таких автобусів на АТП №1 – 9.

"Автобусний завод має усе відремонтувати своїм коштом", - зазначив міський голова.

За словами посадовця, за 10 автобусів місто ЛАЗу ще не заплатило. "Будемо платити лише за той транспорт, який повністю відповідає технічним умовам. Це наша принципова позиція", - сказав А. Садовий.

"Автобуси стоять по одному-два тижні, але автобусний завод досі не полагодив цих несправностей. Щодня нам обіцяють, що приїде людина, але нікого нема", - сказав начальник відділу ремонту ТЗ АТП №1 Олександр Кобіль.

"Ми від автобусного заводу отримали 33 автобуси. З цих 33 автобусів сьогодні 9 стоїть в парку з поломками. 7 автобусів на території АТП №1, а 2 – в автобусному заводі. Це постійна ситуація: одні ремонтуємо, інші з поломками з ліній з’їжджають. Тобто, кожен третій автобус постійно у ремонті", - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Основними причинами, за інформацією ЛМР, є поломка паливної системи та несправність заднього мосту.
 

Нагадаємо, на обслуговуванні в АТП №1 є 33 автобуси виробництва «ЛАЗ», з них 5 автобусів-гармошок. Щодня від 6 до 9 автобусів не виходять на маршрут через поломки. Вартість одного 13-тиметрового автобуса – 1 млн 560 тис. грн., (10-метрового – 1 млн 40 тис. грн.).

АТП №1 обслуговує 186 автобусів, з яких 33 – великі марки «ЛАЗ», інші – «Богдан» та «Еталон», які АТП №1 орендує у приватних підприємців. На АТП №1 працює близько 320 водіїв. Середня денна виручка одного автобуса – від 1,5 до 2,5 тис. грн.

Нагадаємо, вчора, 17 січня у новій транспортній мережі Львова змінили рух 28 маршрутів. Автобуси їздитимуть по-новому з суботи, 21 січня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!