Політична реклама

Третина лікарень у Львові працюють за принципом сімейної медицини

1402 0
У Львові вже 78% лікарень працюють за принципом сімейної медицини. Повністю «сімейними» стали медзаклади Сихівського, Шевченківського та Залізничного районів.

У Львівській міській поліклініці N2, що на вулиці Симоненка, ще у 1988-му році відкрили перше відділення сімейної медицини, - повідомляє ZIK.Теперішній його керівник Леся Судова – перший сімейний лікар в Україні. Вона наголошує на позитивних сторонах сімейної медицини: сімейний лікар, знаючи історію хвороб усієї родини, може працювати на випередження захворювання.

За словами Лесі Судової, з часу переходу на сімейну медицину, кількість госпіталізацій у стаціонар у їхній лікарні зменшилась на 30%.

Якщо ж сімейний лікар зіштовхується із важким випадком, то консультується із вузьким спеціалістом.

Стосовно невдоволення окремих пацієнтів, то начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб переконаний, що людям просто потрібен час, аби звикнути до нововведення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!