Політична реклама

Третина львів'ян займається хенд-мейдом, - результати дослідження

1658 0
Центр вивчення громадської думки Інституту міста провів дослідження «Оцінка культурної інфраструктури та культурні практики львів’ян». Згідно результатів дослідження 31, 3% львів’ян займаються рукоділлям: вишивають, виготовлять декор і прикраси та в’яжуть.

Дослідження провели у рамках створення Стратегії культурного розвитку міста до 2025 року . За мету ставили збір інформації безпосередньо від самих мешканців про їхні культурні практики проведення часу. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На питання про те, чи займаються львів’яни певними видами культурно-мистецької діяльності, 31,1% мешканців дали ствердну відповідь: більшість із них вишивають, займаються виготовленням декору і прикрас та в’яжуть. Свої творчі доробки львів’яни здебільшого представляють своїм родичам та друзям. 23,3% творчих мешканців міста презентують їх широкій громадськості на виставках, презентаціях, виставах та майстер-класах.

Згідно з результатами дослідження, львів’яни займаються творчою діяльністю, тому що це заспокоює і  таким чином вони відпочивають від своєї основної роботи. Більше третини опитаних творять, бо люблять бачити і відчувати результат своєї праці. Найпоширенішими серед львів’ян способами проявити себе є вишивання, вироблення декору та прикрас, а також малювання.

Щодо відвідування музеїв, театрів, галерей, концертних залів, кінотеатрів, незалежних культурних інституції, то результати дослідження показують таку їх популярність серед львів’ян: раз на пів року більше третини опитаних відвідують театри, 27,5% - концертні зали і 20,3% львів’ян ходять у музеї.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!