Третю дозу від Covid-19 у Львові та області вже отримали 16 людей

1279 0
Це не є просто третя доза, яку зараз проводять у всьому світі, а додаткова для людей з імуносупресією.
Фото: prozdorovia.in.ua

Фото: prozdorovia.in.ua

Додаткову третю дозу від Covid-19 у Львові та області вже отримали 16 людей. Більшість з них – люди з ослабленим імунітетом. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила заступниця гендиректора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Марія Озірковська.

Проте, за її словами, це не є просто третя доза, яку зараз проводять у всьому світі, а додаткова доза для людей з імуносупресією.

Читайте також: Після третьої дози вакцини новий Сovid-сертифікат не даватимуть

«16 людей, які отримали додаткову третю дозу – це ті, в кого, ймовірно, не проявився імунітет від двох доз. Більшість з них з імуносупресивними станами – онкологією, ВІЛ-інфіковані і ті, в кого погано виробляється імунітет», – каже вона.

Отримати третю дозу можна лише за скеруванням сімейного лікаря. Йдеться про такі вакцини, як Pfizer і Moderna, але не CoronaVac. До речі, від третьої дози вакцинації від коронавірусу термін сертифікату не продовжують.

Читайте також: Чи може вакцинація від коронавірусу спричинити тромбоз. Дослідження

Загалом в Україні додаткову дозу вже отримали 325 людей. Зараз триває 5-й етап кампанії з вакцинації від коронавірусу, на якому щепитися можуть усі охочі українці віком від 18 років. Додаткову дозу вакцини для людей з важкими супутніми хворобами в Україні почали 16 грудня.

Нагадаємо, що додаткова доза – це є плюс одна доза до первинної схеми вакцинації для тих, хто має серйозні проблеми з імунітетом, які на дві дози мають менш ефективний захист, порівнюючи з пересічними українцями або американцями. Тобто ці люди від самого початку погано відповідають на дві дози. Детальніше тут.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!