Трьох українських морпіхів повернули з окупованої території, де вони ховалися пів року

1085 0
У березні захисники отримали поранення та не змогли самостійно повернутися на підконтрольну Україні територію.
Фото: ГУР МО

Фото: ГУР МО

Троє морських піхотинців, які упродовж 6 місяців переховувалися на в зоні російської окупації, змогли повернутися на підконтрольну Україні територію. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони.

У ГУР зазначили, що отримали інформацію про те, що в одному з окупованих міст на сході України переховуються троє українських військовослужбовців бригади морської піхоти – двоє чоловіків та жінка.
У березні під час бойових дій чоловіки отримали поранення, внаслідок цього їхня група не змогла самостійно повернутися на підконтрольну територію. Всі троє були змушені переховуватись в зоні окупації. Протриматись протягом шести місяців вони змогли завдяки патріотизму місцевих мешканців, які надавали воїнам ліки та продукти харчування.

Читайте також: Україна веде переговори з росією про обмін полонених за формулою «всіх на всіх»

«Для повернення наших Захисників оперативні підрозділи ГУР МО, ДБР, НАБУ та Національної поліції провели оперативну комбінацію з евакуації і українські морпіхи змогли залишити окуповану територію. Наразі всі троє перебувають на підконтрольній Україні території та мають намір повернутися до своєї частини щоб продовжити військову службу», – повідомили у розвідці.

Нагадаємо, 29 вересня відбувся черговий обмін полоненими – Україна повернула додому 4 морпіхів і 2 цивільних. Також 21 вересня Україна провела найбільший обмін полоненими, в результаті якого деякі захисники Азовсталі повернулися додому. Було звільнено 215 українських військових. За інформацією патронатної служби Азову, ще майже 800 азовців перебуває у російському полоні, серед них – понад 40 жінок, є і вагітні.

Юлія Осим

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!