Троє львівських науковців отримали державну премію в галузі науки і техніки

2783 1
Їхні розробки стосуються розвитку медицини та фармацевтики.
Фото: ХНУ

Фото: ХНУ

Президент України підписав указ про відзначення державними преміями в галузі науки і техніки трьох львівських науковців. Це викладач Львівського національного медичного університету Роман Лесик, ЛНУ імені Івана Франка Микола Обушак та ректор Львівського національного аграрного університету Володимир Снітинський.

Читайте також: Львівська школярка перемогла на Міжнародному конкурсі наукових проєктів

Роман Лесик та Микола Обушак разом з колективом науковців з інших вишів України нагороджені премією за роботу «Високоселективні методи синтезу гетероциклічних сполук для розробки компонентів функціональних матеріалів та створення нових лікарських засобів».

Читайте також: Над чим працюють львівські науковці та хто за це платить

Володимир Снітинський отримав премію також у складі колективу авторів за роботу «Створення нових мінеральних сполук і поліфункціональних наноматеріалів та їх використання у тваринництві та ветеринарній медицині».

Розмір кожної премії становить 300 тисяч гривень.


Читайте також:
14 Січня, 2020 09:59
Роман Насправді науковців чотири. Не врахували проф. Влізло Василя Васильовича
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!