Троє львів’ян стали переможцями конкурсу на посади в антикорупційному суді

2257 0
Усього вища кваліфікаційна комісія відібрала 39 суддів.
фото: slavpeople.com

фото: slavpeople.com

Сьогодні, 6 березня, відбулось засідання вищої кваліфікаційної комісії суддів, де обрали 39 переможців конкурсу до Вищого антикорупційного суду України.

27 суддів обрано до Антикорупційного суду, 12 – до його Апеляційної палати. Серед переможців, кандидатури яких тепер розгляне Вища рада правосуддя, є троє львів’ян.

На роботу в Апеляційній палаті претендує Володимир Цікало – доцент кафедри цивільного права та процесу юридичного факультету ЛНУ імені Івана Франка. Він працював помічником прокурора, директором правничого коледжу, доцентом. Кандидат юридичних наук, має адвокатське свідоцтво. У 2002 році балотувався до Львівської міської ради. У 2017-2018 рр. брав участь у розробці законопроекту «Про фахову передвищу освіту» як член робочої групи МОН.

Читайте також: Конституційний суд скасував кримінальну статтю за незаконне збагачення. що це означає

Також серед переможців – Маркіян Галабала, адвокат сімей Героїв Небесної сотні, кандидат юридичних наук. Керуючий Адвокатським бюро Маркіяна Галабали, раніше працював юристом у різних приватних фірмах, а також в USAID. Колишній заступник голови тимчасової спеціальної комісії по перевірці суддів судів загальної юрисдикції.

Третій львів’янин серед переможців – адвокат Віталій Дубас. Повний перелік переможців оприлюднив «Слідство. Інфо».

Читайте також: Судний день: в Україні прийняли закон про Антикорупційний суд. Що це означає

Вищий антикорупційний суд – це окремий незалежний суд для підозрюваних у корупційних злочинах високопоставлених чиновників: депутатів, урядовців, суддів тощо, створений законом від червня 2018 року. Запрацювати Вищий антикорупційний суд має вже цього місяця.

Після того, як переможців затвердить Вища рада правосуддя, рішення про їхнє призначення має підписати Президент.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!