Четверо представниць Львівщини отримали почесні звання та нагороди від президента

999 0
Загалом державні нагороди та почесні звання отримала сотня українок.
Олена Старікова. Фото: ЛОДА

Олена Старікова. Фото: ЛОДА

До Міжнародного жіночого дня президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди та присвоїв почесні звання сотні українок за значний внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток країни. Серед них є четверо представниць Львівщини. Про це йдеться в Указі президента України №92/2021.

Зокрема, велосипедистку, представницю Львівщини, чемпіонку Європи 2020 року з велосипедного спорту Олену Старікову та чемпіонку Європи 2020 року з боротьби вільної Юлію Ткач нагородили орденами княгині Ольги ІІ ступеня.

Читайте також: Львів'янка Олена Старікова стала чемпіонкою Європи з велотреку

Орден княгині Ольги ІІІ ступеня вручили директорці комунального закладу Львівської обласної ради «Львівська обласна бібліотека для дітей» Ларисі Луговій.

Водночас почесне звання заслуженого вчителя України присвоїли учительці, директорові опорного закладу «Рудківська середня загальноосвітня школа I–III ступенів імені Володимира Жеребного Самбірського району Львівської області» Надії Кондрашовій.

Нагадаємо, що напередодні президент Зеленський відзначив державними нагородами науковців Львівського національного університету імені Івана Франка. Почесне звання «Заслужений працівник освіти України» присвоїли Івану Болесті – завідувачу кафедри радіофізики і комп’ютерних технологій факультету електроніки та комп’ютерних технологій та Ігорю Грабинському – завідувачу кафедри міжнародник економічних відносин.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!