Трьом лікарям на Львівщині загрожує два роки арешту через смерть породіллі

3378 0
Сиротами залишилось троє малолітніх дітей.
ілюстративне фото: ВВС

ілюстративне фото: ВВС

Трьом лікарям на Львівщині загрожує два роки арешту через смерть породіллі. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Львівської області.

6 березня торік до поліції звернулись родичі померлої, зазначивши, що через недбалість лікарів у районній лікарні після пологів померла жінка. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України.

Як встановили правоохоронці під час досудового розслідування, 5 березня 2018 року близько 17:00 у пологовому відділенні однієї з центральних районних лікарень на Львівщині 32-річна жінка народила здорову дівчинку, після чого стан породіллі погіршився і вже о 22:20 того ж дня, вона померла у лікарні. 

Після консилярного огляду породіллі трьома професійними акушер-гінекологами, їй не провели належного обстеження, не встановили правильного діагнозу та не призначили відповідного лікування. Як наслідок, після реанімації жінка померла. Сиротами залишилось троє малолітніх дітей.

Також вдалося встановити, що у разі проведення комплексу заходів щодо своєчасної діагностики смерті пацієнтки можна було б уникнути. Такі дії лікарів кваліфікували за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 КК України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки).

Станом на зараз досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, а обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Максимальний термін покарання, який загрожує медикам – 2 роки позбавлення волі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!