Трьом столичним поліцейським повідомили про підозру у викраденні львів'янина

1186 0
Львів’янин, який не вчинив жодного злочину, в свою чергу звернувся до правоохоронців.
фото: уп

фото: уп

Трьом столичним поліцейським повідомили про підозру у викраденні людини. Про це повідомляє УП з посиланням на речницю Київської міської прокуратури Надію Максимець.

За даними слідства, співробітники одного з районних управлінь поліції Києва у вересні 2020 року затримали львів’янина, який займався продажем автомобіля.

Як уточнила «Українській правді» Надія Максимець, поліцейські вийшли на чоловіка як «потенційні покупці», але потім заявили, що «автомобіль крадений», вдягнули на нього кайданки та вимагали 10 тисяч доларів за не притягнення до відповідальності за нібито спробу продажу викраденого авто.

Чоловіку дозволили подзвонити родичу, та за коштами поїхали аж у Рівненську область, де родич потерпілого передав частину «викупу», а саме 2 тисячі євро. Після цього правоохоронці відпустили потерпілого з умовою, що він передасть решту грошей пізніше.

Львів’янин, який не вчинив жодного злочину, в свою чергу звернувся до правоохоронців. За словами Максимець, наразі встановили трьох правоохоронців, які брали участь у скоєнні злочину. Слідчі дії тривають. Прокуратура підготувала і відповідні клопотання до суду.

«Будемо просити цілодобовий домашній арешт та відсторонення від посад», – додає Надія Максимець.

Додамо, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!