Тротуар біля Стрийського ринку у Львові частково звільнять від квітів

2623 0
Депутати міської ради підтримали відповідну петицію.

Тротуар на Шота Руставелі біля Стрийського ринку частково очистять від торговельних точок із квітами. Відповідну петицію журналіста Отара Довженка підтримали на пленарному засіданні міської ради сьогодні, 15 лютого, передає кореспондент Tvoemisto.tv.

За словами автора петиції, люди, які чекають на транспорт, вимушені виходити на проїжджу частину, ризикуючи своїм життям та здоров’ям. Фасад ринку був реконструйований – у ньому облаштували крамниці для квіткарів, однак вони надалі продовжують виставляти свій товар на тротуарі, а не всередині магазинів.

Читайте також: Квіткарі Стрийського ринку. Невеличкий тест на те, чи є у Львові влада

Під час обговорення проекту ухвали було внесено кілька змін. Міський голова Андрій Садовий запропонував, щоб врегулюванням ситуації зайнялася Галицька районна адміністрація спільно з квіткарями, а депутат Роман Федишин - щоб на вулиці залишився фасадний ряд квітів.

Керівник Стрийсього ринку прозвітував, що від часу реєстрації петиції продавців зобов’язали демонтувати парасолі та забрати вази з квітами за жовту лінію. Для торговців облаштували накриття, а також демонтували частину металевої огорожі, що дало змогу громадському транспорту комактно обслуговувати пасажирів. 

Читайте також: Біля Стрийського ринку облаштують зупинки. Візуалізація

Нагадаємо, що Галицька райадміністрація та ЛКП «Муніципальна варта» проводили кілька рейдів, після яких продавці звільнили частину тротуару. За кілька днів товар квіткарів повернувся на хідник знову. Керівниця відділу соціально-економічного розвитку Галицької РА Любов Пілюк тоді сказала, що домовленість з продавцями про часткове звільнення тротуару є усною, а муніципальна варта не може на них вплинути та не має підстав штрафувати. Після цього зареєстрували електронну петицію, яка зібрала понад 500 голосів. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!