Трояндовий будинок і новий електробус у Львові. Головне за добу

1425 0
Розповідаємо коротко про головні новини за добу.
Фото: Аліна Петренко

Фото: Аліна Петренко

У Львові через два місяці на вулиці міста виїде перший взірець електробуса, який «Електрон» виготовляє на замовлення міста та приватних перевізників. Новий електробус буде десятиметровим, низькопідлоговим і у середньому зможе проїхати 300 кілометрів на самозаряді. 

У Львові до кінця грудня планують встановити мініатюру Гарнізонного храму Петра і Павла, який нещодавно відзначав 10-ліття свого відновлення. Наступною мініатюрою має стати макет костелу Воздвиження Чесного Хреста, фундамент якого знайшли археологи у 2019 році на площі Галицькій.

Папа Римський Франциск висловив підтримку Україні і запевнив у тому, що він молиться за те, щоб тут закінчилася війна.«Хочу запевнити у своїй молитві – дорогу Україну, усі її церкви, релігійну спільноту і український народ. Щоби конфлікти у ній були вирішені через міжнародний діалог, а не через зброю. Нехай же це Господнє Різдво принесе Україні мир», – проголосив Папа Франциск у своїй проповіді.

Авіакомпанія Air Ocean Airlines почала літати зі Львова до Харкова. Рейси наразі виконуватимуть у четвер та неділю. Вартість квитка в одну сторону становить від 1676 гривень. Детальніше про умови перевезень та рейси зі Львова можете знайти на сайті авіаперевізника.

У будинку на вул. Лисенка, 33 мешканці виявили особливі сецесійні розписи на стінах і стелі, та вирішили їх зберегти. Ініціаторкою стала львівська реставраторка Ірина Дуткевич, яка з народження проживає у цій будівлі. Віночки з трояндами у радянський час були ретельно забілені, щоб натяку не було на малярство. Імовірно, так влада боролася з естетичною розкішшю. Як вдалося віднайти трояндові розписи, як зараз відновлюють їхні фрагменти і яка загадка трояндового будинку, читайте у репортажі.

Гарного Вам тижня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!