Трудовий колектив Території терору вимагає переобрати нового керівника

2283 1
Якщо всі вимоги трудового колективу не виконають, вони обіцяють влаштувати безстроковий страйк.
Фото ЛМР

Фото ЛМР

Трудовий колектив музею "Територія терору" вважає незаконним процес обрання нового директора. Вони вимагають скасувати оголошені результати  та провести новий конкурс. Про це повідомляється на офіційному сайті Території терору.

«Під час конкурсу відбувалося пряме втручання в роботу комісії деяких чиновників ЛМР, що є прямим порушенням закону, де зазначено, що не допускається втручання в діяльність конкурсної комісії будь-яких органів влади, а також учасників конкурсу», – йдеться у повідомленні.

На думку колективу, у конкурсі, який проводили вже тричі, допустили порушення. Перший конкурс скасували через вихід із складу комісії чотирьох делегатів від органу управління, що робило її недієздатною через відсутність кворуму.

Читайте також: У Львові оголосять новий конкурс на посаду директора органного залу

Другий конкурс скасували через порушення, допущені при жеребкуванні. На жеребкування не допустили громадськість та представників трудового колективу. Також була відсутня онлайн-трансляція. Тому одна з громадських організацій подала позов до суду. 

На третьому конкурсі, як стверджують у музеї, до жеребкування не допустили три організації музейників, істориків та управлінців. Натомість у жеребкуванні взяли участь непрофільні, але пов’язані із управлінням культури ЛМР громадські організації, які делегували в комісію співробітників комунальних закладів культури. 

Читайте також: Сон Ігоря Калинця в літній день. Як «обирали» директора органного залу

Делегатами від громадськості стали три керівники установ, що підпорядковані управлінню культури ЛМР: Олександр Ігнатенко, представник ГО «Львів Моушн», директор Міського народного дому Білогорща та в. о. директора Міського палацу культури імені Гната Хоткевича; Олексій Кравчук, представник ГО «Кластер»,  директор-художній керівник комунального театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» та Ольга Мухіна (Пужаковська), представниця ГО «Мистецька майстерня «Драбина», директорка Львівського драматичного театру імені Лесі Українки. 
 
Трудовий колектив вимагає:
1. Публічного визнання помилок та скасування оголошених результатів роботи незаконної комісії з добору директора Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору».
2. Проведення прозорого, відкритого, чесного і законного конкурсу.
3. Створення міжфракційної депутатської комісії, для перевірки всіх вище перерахованих фактів та покарання винних у беззаконні чиновників.
4. Відновлення фінансування робіт із створення постійної експозиції музею.
 
Якщо вимоги не виконають, трудовий колектив Території терору обіцяє оголосити безстроковий страйк.
 
У свою чергу заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москленко в коментарі Tvoemisto.tv говорить, що поки що не бачив жодних апеляційних документів щодо результатів конкурсу: «Я читав у медіа, що в трудового колективу є та чи інша інтенція стосовно ситуації. Згідно з законом, вони мають право подавати в суд, якщо не згодні з рішенням конкурсної комісії. Ми живемо в демократичному середовищі, тому якщо в трудового колективу є якісь питання, то ми готові їх проговорювати».
 
Нагадаємо, 7-го вересня, за результатами засідання конкурсної комісії директором Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору» стала Ольга Гончар. Іншого кандидата – Ігоря Дерев’яного – конкурсна комісія порекомендувала на посаду заступника директора музею з наукової роботи.

Ще один кандидат на посаду – в.о. директора музею Володимир Довжинський – відмовився брати участь у конкурсі, оскільки вважає його нелегітимним. За його словами, згідно з законом, засідання комісії треба було провести ще до 15 серпня – тобто впродовж двох місяців з дня оголошення про вакантну посаду (15 червня).

З тієї ж причини брати участь у конкурсній комісії відмовилися три представники трудового колективу «Території Терору». Присутній на засіданні голова ради трудового колективу Андрій Шиманський заявив, що працівники установи, ймовірно, не будуть визнавати результати конкурсу. За його словами, відповідне рішення буде ухвалене на найближчих зборах колективу.


Читайте також:
14 Вересня, 2017 13:36
Роман А там є уже колектив ? За що їм платять зарплату ? Музей ще не відкрили а гроші уже капають .
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!