Трускавець офіційно визнали курортом. Що це означає

3609 0
Це дозволить ефективніше вирішувати питання громади, отримувати додаткове фінансування з держфондів, посилить охорону природних ресурсів та санітарну безпеку території.
Фото:пресслужба ЛОДА

Фото:пресслужба ЛОДА

Територію міста Трускавця оголосили курортною територією державного значення. За таке рішення проголосували сьогодні, 13 липня, депутати під час засідання сесії Львівської обласної ради.

Читайте також: Трускавець і Моршин претендують на статус курортів державного значення

На думку обласних депутатів, це дозволить ефективніше вирішувати економічні та соціальні питання громади на загальнодержавному рівні, отримувати додаткове фінансування з державних фондів, посилить охорону природних ресурсів та санітарну безпеку території.

За словами голови депутатської комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму обласної ради Івана Щурка, статус курорту державного значення сприятиме розвитку інфраструктури, підвищить інвестиційну привабливість Трускавця та прилеглих території.

Читайте також: Санаторії у Східниці і Трускавці запровадили програму оздоровлення після Сovid-19

«А для туристів наданий державою статус стане гарантією якості послуг та додатковим аргументом при виборі місця відпочинку», – зазначив Іван Щурко.

Нагадаємо, Трускавець і Моршин подали документи для отримання статусу курортів державного значення ще у квітні. Це допоможе містам захищати свої природні ресурси і дасть можливість залучати кошти держави чи інвестора. Зокрема, Трускавецька міська рада два роки готувала десяток томів із науковими обґрунтуваннями, картосхемами та іншими документами, які вимагає закон. Післа погоджень у ЛОДА їх розглядатимуть у Києві. Остаточне рішення щодо статусу міст прийматиме Верховна Рада.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!