Політична реклама

Три чашки кави щоденно можуть спричинити сліпоту

1704 0
Американські вчені виявили, що споживання більше трьох чашок кави на день може значно збільшити ризик погіршення зору та виникнення сліпоти.

Навіть помірне споживання цього напою сприяє руйнуванню сітківки ока та розвитку глаукоми, повідомляє ТСН з посиланням на The Daily Mail.

Глаукома виникає, коли дренажні трубки всередині ока блокуються, через що росте внутрішньоочний тиск. Це може ушкодити зоровий нерв, який з'єднує око з мозком.

Дослідження, яке проводили за допомогою 120 тисяч людей старше 40 років із США та Великобританії, показали, що кава може підвищувати внутрішньоочний тиск, руйнуючи зір і впливаючи на розвиток глаукоми.

При цьому таких результатів не виявлено при вживанні інших напоїв та продуктів, що містять кофеїн, - чаю, коли або шоколаду.

Нагадаємо, що кава має й корисні властивості. Холодна кава підвищує лібідо як у чоловіків, так і у жінок, заявили науковці з американського Південно-Західного університету.
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!