Три храми на Львівщині відтепер мають власні 3D-моделі

954 0
На Львівщині продовжують оцифровувати пам’ятки архітектури на випадок руйнувань через російські ракетні обстріли.
фото: лова

фото: лова

Три жовківські храми на Львівщині відтепер мають власні 3D-моделі. Йдеться про церкву Пресвятого Серця Христового, церкву святого священномученика Йосафата та костел святого Лаврентія.

Джерело: пресслужба Львівської ОВА 

Кожній із трьох відсканованих святинь фахівці присвятили по два дні роботи: встановлювали півтори-три сотні скануючих станцій, знімали від двох до чотирьох тисяч фотографій, залежно від специфіки та деталізованості храмів.

Читайте також: Чотири храми у Львові матимуть власні 3D-моделі

За посиланнями можна глянути, як виглядають 3D-моделі нещодавно оцифрованих святинь:

 

Додамо, що сканували святині фахівці компанії Skeiron за фінансової підтримки інституту Polonika та швейцарської фундації Aliph Foundation у межах проєкту #SaveUkrainianHeritage. Від початку повномасштабної війни компанія оцифрувала 35 архітектурних пам’яток Львівщини. Зараз її спеціалісти працюють над створенням 3D-моделей для ще 10 об’єктів. 

Нагадаємо, напередодні для церкви Покрови Пресвятої Богородиці, що у селі Попелі, у Бориславській громаді на Львівщині, оцифрували та створили 3D-модель. Церква старовинна, збудована ще у 1833 році.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!