Три історії про львів’ян на передовій

4180 0
Попри те, що на Львівщині план мобілізації ще не виконали, львів’яни на передовій вже лікують, годують та воюють. Пропонуємо вам три історії про вихідців зі Львівщини, які на фронті зуміли знайти призначення своїм умінням і не втратили родинних зв’язків.

Шеф-кухар на ім'я Василь з елітного санаторію «Світязь» у м.Трускавці зараз готує для поранених і медперсоналу 66-го мобільного госпіталю, що знаходиться поблизу передової. Отримавши повістку, майстер делікатесів змінив роботу у заможному ресторані на суворі умови військової польової кухні.

За словами Василя, коли йому принесли повістку про мобілізацію, він вирішив одразу відгукнутись на поклик Батьківщини. За його переконаннями, кожен чоловік у важку для своєї країни хвилину має виконати свій обов'язок. І нехай це буде лише приготування їжі. Однак він вірить, що смачними стравами сприяє одужанню поранених бійців.

Василь розповідає, що намагається частувати українських вояків смачними стравами, як з ресторану. Ось нещодавно, шеф-кухар спік для особового складу неперевершений яблучний пиріг. Найбільше зізнається, що полюбляє готувати український борщ за фірмовим бабусиним рецептом.

 

Заступник командира батальйону патрульної служби ГУ МВС України у Львівській області майор міліції Андрій Віхоть служить у зоні АТО разом із своїм сином  ─ солдатом Національної гвардії України Андрієм Віхотем-молодшим та рідним братом ─ бійцем 3-го батальйону територіальної оборони Львівської області Сергієм Віхотем.

Майор міліції Андрій Віхоть-старший – людина із бойовим досвідом. За двадцять років Андрій Васильович пройшов шлях від міліціонера патрульної служби до заступника командира батальйону. Коли почалася російська агресія на Донбасі, Андрій Віхоть не міг залишатися осторонь. У липні минулого року Андрій Васильович відбув на схід України у складі зведеного загону міліції. Він потрапив на блокпост біля села Близнюки Харківської області, розташованому на кордоні Донецької області. Під час цих подій Андрій Віхоть неодноразово затримував підозрілих громадян. У них виявляли георгіївські стрічки та паспорти громадян Росії. Друге відрядження  у зону АТО Андрій Віхоть більше місяця служив у місті Маріуполь, де охороняв стратегічні об’єкти.

Також двічі на сході побував  його син Андрій Віхоть-молодший. Він служить гранатометником у шостій патрульній роті другого патрульного батальйону військової частини 4114 Національної гвардії України. За словами Андрія, він спільно з бійцями 80-ої бригади утримував позиції у Луганському аеропорту. Під час наступного відрядження  охороняв блокпости на виїзді зі Слов’янська. І був учасником операцій із зачисток населених пунктів від місцевих диверсантів.

На Донбасі  нині служить його дядько Сергій Віхоть. Упродовж кількох ротацій Сергій побував у багатьох гарячих точках Луганської області. На власні очі бачив загибель товаришів, витягував з поля бою поранених, неодноразово був учасником бойових операцій. Перебуваючи у зоні АТО, родина постійно виходить на зв’язок один з одним. Андрій Віхоть  хвилюється та щиро вболіває за сина та брата, сподіваючись, що вони незабаром повернуться до Львова.

 

66 Львівський передовий госпіталь.  Лікар – хірург Едуард Валерійович Ромазюк. В своєму цивільному житті цей чоловік теж лікар. А ще він кандидат медичних наук з високим практичним професійним досвідом. До війська був мобілізований ще у серпні 2014 року. В зоні проведення АТО він вже вдруге. Разом з іншими лікарями, він розгорнув медичний пункт в селищі Піски. І прямо там, на передовій, під обстрілами ворога надавав першу хірургічну допомогу нашим пораненим. Власне його руки і досвід врятували життя багатьом нашим бійцям.

За інформацією loda.gov.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!