Три країни відкликали своє вето на нафтове ембарго проти росії

917 0
Словаччина та Угорщина були проти швидкої заборони на імпорт через високу залежність від поставок російської нафти.
Фото: cyprus-daily.news

Фото: cyprus-daily.news

Австрія, Угорщина та Словаччина, які вагалися, чи підтримувати ембарго на поставки російської нафти, відкликали вето. Таке рішення країни ухвалили перед запровадженням шостого пакету нових санкцій Євросоюзу. Про це повідомляє німецьке видання ZDF, передає Бабель. 
 
У виданні зазначають, що вирішальним фактором є те, що уряд Німеччини більше не буде гальмувати запровадження ембарго. Міністр економіки Роберт Хабек оголосив, що залежність Німеччини від російської нафти зменшать з 35 % до 12% протягом восьми тижнів.
 
 
У виданні повідомляють, що гальмували нафтове ембарго Угорщина, Австрія та Словаччина, а також Іспанія, Італія та Греція. За словами дипломатів, такі країни, як Словаччина та Угорщина, були проти швидкої заборони на імпорт через високу залежність від поставок російської нафти.
 
Нагадаємо, що про підтримку ембарго на російську нафту стало відомо також з боку Німечиин. Берлін був одним із головних противників запровадження санкцій ЄС щодо торгівлі нафтою та газом з москвою, однак 27 квітня представники Німеччини в інституціях ЄС погодилися на повне ембарго на російську нафту за умови, що Берлін отримає достатньо часу для забезпечення альтернативних поставок.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!