Три лікарні Львова стали госпіталями і мають позначки Червоного Хреста

4497 0
Позначки сигналізують, що всередині будівлі э поранені і хворі, тож напади та атаки заборонені.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

На три лікарні Львова – лікарню швидкої допомоги, 8-му лікарню та дитячу лікарню на Орлика, які входять до Першого медичного об'єднання Львова, нанесли знак Червоного Хреста та напис «госпіталь». Про це Тvoemisto.tv повідомили у Першому ТМО.

Читайте також: У львівському військовому госпіталі рятують перших поранених від бойових дій

Роботу лікарень перевели в готовність приймати велику кількість поранених та розгорнули додаткові операційні.

Відповідно до положень Женевських конвенцій та додаткових протоколів до них, які містять обмеження щодо ведення збройних дій та визнані майже всіма державами світу, включаючи Україну та Російську Федерацію, у воєнний період емблема Червоного хреста виконує роль захисного знаку (знаку гуманності).

Позначки «госпіталь» та Червого хреста сигналізують, що всередині будівлі э поранені і хворі, тож напади та атаки заборонені і є серйозним порушення норм міжнародного гуманітарного права.

Читайте також: Де пройти курси першої домедичної допомоги у Львові. Локації і вартість

Загалом, під час військового стану усі планові операції та консультації у лікарнях Першого ТМО тимчасово припинили. Допомога надається лише пацієнтам у невідкладних станах.

Вхід до лікарень дозволений лише працівника за наявності перепусток. Відвідувати пацієнтів заборонено. Передавати ліки пацієнтам можна з 11:00 до 13:00 та з 19:00 до 20:00 год.

Нагадаємо, що усі медичні заклади забезпечені усіма необхідними медикаментами у потрібній кількості. Сформовано запас медикаментів, медичних виробів, розхідних матеріалів, інфузійних розчинів. Однак планові госпіталізації призупинили.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!