Три львівські музеї потрапили в десятку кращих в Україні

2388 0
Три музеї у Львові потрапили в десятку музеїв, які у цікавій ігровій формі знайомлять дітей із світом мистецтва. Такі дані оприлюднили на Facebook-сторінці проекту, що займається розвитком музейної справи, “Динамічна культура”.

Топ-10 українських музеїв із інтерактивними дитячими програмами очолив Національний художній музей України у Києві, повідомляє Zaxid.net. Він пропонує для дітей програму “Канікули з музеєм” - гру, де діти можуть відчути себе музейними працівниками.

Державний природознавчий музей НАН України у Львіві зайняв друге місце. Тут організовують екскурсії по музею та лекції для дітей. Серед львівських музеїв до переліку потрапив Музей Івана Труша, який впроваджує різноманітні дитячи програми у циклі “Літо з музеєм”.

Львівський палац мистецтв, який пропонує для дітей мультимедійну виставку «Інтерактивний ігровий простір» також увійшов до цього переліку. Виставка складатиметься з 6 інсталяцій, на яких власноруч можна буде створити мультимедійні зображення та надати їм фактури. 

Окрім цього, у топ-10 є національний заповідник “Софія Київська”, який запровадив декілька програм для наймолодших, зокрема «Шукаємо давньоруські скарби», яка дасть можливість дітям відчути себе археологами та освітня програма «Доторкнись до святого лику».

Музей Івана Гончара (Київ) проводить для дітей екскурсії та майстер-класи.

Музей популярної науки і техніки “Експериментаніум” (Київ) органіузував для дітей денний літній табір.

Дитячий освітній центр "Книга" при Харківському літмузеї ставить за мету навчити дітей читати за допомогою гри.

Численні дитячі екскурсії та програму тривають і у музеї Пирогово (Київ). 

Доєднався до дитячої літньої освіти і Одеський муніціпальний музей приватних колекцій ім. А. Блещунова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!