Три львівські заклади культури подали до київського суду позови про скасування локдауну вихідного дня

1250 0
На думку позивачів, встановлені обмеження негативно плинуть на діяльність закладів культури та призведуть до втрат близько 50% їх доходів за вихідні дні.
Фото: afisha.lviv.ua

Фото: afisha.lviv.ua

Львівський будинок органної та камерної музики, Львівський академічний драматичний театр імені Лесі Українки та Львівський кіноцентр звернулися із позовами до Окружного адміністративного суду міста Києва. Відповідачем у кожному з позовів зазначений Кабінет Міністрів України.

Читайте також: Львівські ресторатори оскаржуватимуть адмінпротоколи за порушення карантину у судах 

Позивачі просять суд скасувати встановлені урядом додаткові карантинні обмеження в період з 00 год. 00 хв. суботи до 00 год. 00 хв. понеділка на території України з 14 по 30 листопада 2020 року від 11 листопада 2020 року.

На думку позивачів, встановлені обмеження негативно плинуть на діяльність закладів культури та призведуть до втрат близько 50% їх доходів за вихідні дні.

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Читайте також: У раді зареєстрували постанову про скасування карантину на вихідні

Нагадаємо, що протягом вихідних днів, 14 та 15 листопада, у Львові та області правоохоронці припинили роботу 664 суб’єктів підприємницької діяльності, які працювали всупереч вимог постанови про карантин вихідного дня та склали 133 адмінпротоколи про порушення карантину. Львівські ресторатори оскаржуватимуть адмінпротоколи за порушення карантину у судах. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!