Три львівських проєкти номінували на архітектурну премію від ЄС

2158 0
Премію в галузі сучасної архітектури присуджують один раз на два роки коштом ЄС та Фонду Міса ван дер Рое для визнання якості архітектурних творів у Європі.
фото: роман балук

фото: роман балук

Три львівських проєкти номінували на архітектурну премію The European Union Prize for Contemporary Architecture — Mies van der Rohe Award. Її присуджують один раз на два роки коштом Європейського Союзу та Фонду Міса ван дер Рое для визнання і винагороди якості архітектурних творів у Європі. Йдеться про BANKHOTEL на вул. Листопадового Чину, Меморіал Героїв Небесної Сотні на вул. Кривоноса та приватну Креативну Міжнародну Дитячу Школу (КМДШ) на вул. Угорській. Про це повідомляють на сайті премії. 

BANKHOTEL розташований у реконструйованій історичній будівлі колишнього Австро-Угорського банку. Основна ідея, що лягла в проєктування готелю, максимальне збереження історичного вигляду будівлі, як архітектурної пам’ятки.

Автором дизайнів для інтер’єрів номерного фонду є Ольга Рябова. Для їх створення автор використовувала графічні композиції французьких художників модерну. Зокрема особливі мистецькі твори Сержа Гладкого та Едуарда Бенедиктуса, виконані в трафаретній техніці.

Головний колір абстракції задає колір усьому номеру та дозволяє відчути особливу мистецьку атмосферу початку ХХ століття.

Фото Андрія Авдєєнка

«Меморіал Героям Небесної сотні – це простір, що передає дух сучасності та продовжує пам’ять про Героїв Небесної Сотні, які пожертвували своїм життям під час Революції Гідності», – йдеться в описі на сайті премії.

Фото Романа Балука

Школа КМДШ, що на вул. Угорській, 12е, – це мережа приватних ліцензованих шкіл. Як зазначають у закладі, там прагнуть, щоб кожен мав достатньо знань, досвіду, впевненості та приймав рішення на основі цінностей для того, щоб робити власний вибір та творити своє майбутнє.

Фото Марини Гринихи

Для довідки

Премія заснована 1987 року в рівноправному партнерстві між Європейською комісією, Європейським парламентом та Фондом Міса ван дер Рое. Премія відкрита для всіх робіт, завершених у Європі протягом дворічного періоду до видачі призу. 

На премію 2019 року номінували сім українських робот – Експозиція «Земля вовків та ведмедів» в Черкаському зоопарку, театр на Подолі, будівлю школи Pechersk School International, Дачний готель Глібівка, Rock house, Центр Митрополита Андрея Шептицького, Stage.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!