Три медзаклади Львівської області отримали перші «гроші за пацієнтом»

4455 0
Дохід медзакладів за системою «гроші за пацієнтом» на 50% вище, ніж за субвенцією.
Фото: i2.wp.com

Фото: i2.wp.com

Три медичні заклади Львівщини, які першими уклали договори з Національною службою здоров’я України, отримали перші кошти за системою «гроші за пацієнтом». Про це повідомляє НСЗУ на своїй сторінці у Facebook.

Як пише Zaxid.net, йдеться про КП «Центра ПМСД м. Червонограда», яке увійшло до першої десятки Топ-закладів, Гніздичівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини та Моршинську міську лікарня.

Читайте також: Гроші за пацієнтом. Які медпослуги можна отримати безкоштовно. Перелік

Загалом до медичних закладів за системою «гроші за пацієнтом» надійшло 244 млн гривень, що приблизно на 50% більше, ніж вони б отримали за субвенцією. 

Із 25 липня стартує друга хвиля підписання договорів. А до кінця року всі медичні заклади первинної ланки повинні перетворитися на неприбуткові підприємства, приєднатися до системи й укласти договір з НСЗУ. Базовий тариф за обслуговування одного пацієнта становить 370 грн плюс віковий коефіцієнт.

Читайте також: Львів переходить на онлайн-медицину. Що це означає для пацієнтів

Додамо, що станом на 2 липня у Львові підписали декларації з лікарями 306 тисяч пацієнтів, що становить 40% від всієї кількості прописаних львів’ян.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!