Політична реклама

Три найважливіші рішення сьогоднішьої сесії міськради у Львові

1736 0
15 травня відбулася сесія Львівської міської ради. Депутати пройшли великий порядок денний – в близько 150 питань. Що з цього масиву документів справді важливе і цікаве для львів'ян, дізнавався кореспондент tvoemisto.tv.
Фото: gromada.lviv.ua

Фото: gromada.lviv.ua

Інвестиції. Згідно із сьогоднішньою ухвалою щодо інвестицій, незабаром у Львові оголосять конкурс, за допомогою якого визначать інвесторів кількох важливих проектів. Зокрема, це будівництво навчально-виховного комплексу – дитсадка і початкової школи – на Сихові (вул. Драгана-Скрипника). Також шукатимуть інвестора для створення музею тоталітарних режимів «Територія терору». У міськраді зазначають, що вже є охочі взяти участь у реалізації цих проектів.

Парки. Депутати розпочали процедуру затвердження меж парку «Снопківський». У подальшому територію зеленої зони, пов'язаної з низкою будівельних скандалів, повинні убезпечити від незаконної забудови.

Спадщина. Також депутати вирішили вилучити для потреб громади міста комплекс будівель на вул. Озаркевича, 4, які передав для першої української амбулаторії у Львові митрополит Андрей Шептицький ще на початку ХХ століття. Згодом вони перейшли у приватні руки. Одна із цих будівель має понад 200 років і незабаром може бути остаточно визнана пам’яткою. Раніше ці об'єкти фігурували у будівельному скандалі: їх хотіли знести, а на їх місці збудавати житово-офісний комплекс. Проте небайдужі львів'яни зупинили руйнування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!