Три оригінальні рецепти кави від львівських баріста

12597 1
Яку каву ви замовляєте у львівських кав’ярнях? Звичні еспресо, американо, лате чи капучіно? А чи знаєте ви про те, скільки цікавих рецептів ви ще не куштували? Tvoemisto.tv зібрало три незвичні рецепти кави, яку готують львівські баріста.

1. Кава «з мінералами»

Баріста «Копальні кави» готує вам свіжу каву з молоком, але додає дещо особливе: посипає напій «мінералами зі стелі копальні, які на смак схожі на карамель». Потім він «запаює мінерали» вам у каву паяльною лампою. Ця кава солодка, не дуже міцна. Смаком трохи нагадує капучіно.

2. Цитрусово-ромова кава

У кав’ярні «Під синьою фляжкою» готують каву на піску за особливим рецептом. До чорної кави у джезву додають сік лимону, сік апельсину, корицю та ром. На гарячому піску кава запарюється особливо добре. «Жоден апарат не дає такого смаку», – кажуть кавові майстри цього закладу.

3. Пуровер

Цей спосіб заварювання кави за допомогою спеціального конуса з паперовим фільтром нам показали у «Світі кави». На скляний (керамічний) глечик чи чашку встановлюють V-подібний глечик (його ще називають воронок), який виготовляють з кераміки, скла чи металу. На воронок ставлять паперовий фільтр і змочують його гарячою водою. Потім у фільтр засипають мелену каву грубого помолу.

Читайте також: 5 смачних рецептів кави, яку можна приготувати вдома

Вливають перші 60 мл води для попереднього змочування кави. Залишають на 30-40 секунд, а потім повільно вливають решту води (дозування: 6 грам кави на 100 мл води). Така кава матиме м’який, але яскравий смак.

Над матеріалом працювали: Перевертова Валерія, Кікерчук Роксолана, Крилевський Владислав, Балюк Юлія, Демко Тетяна

Читайте також: 5 порад від експерта, як приготувати смачну каву


Читайте також:
1 Листопада, 2014 11:53
Montanaro Збоченці . Думаю , це неможливо пити .
Для приготування кави існує тільки один рецепт .
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!