Три причини піти в неділю у львівський ботсад

5893 0
У неділю, 14 вересня, в Ботанічному саду ЛНУ ім І.Франка, що на вул. Черемшини, 44, знову відбудеться День відкритих дверей. Tvoemisto.tv нарахувало, як мінімум, три причини, чому цю неділю варто присвятити саме рослинам.

1. Осіння краса. У саду ще цвітуть троянди і гібіскуси, але вже можна побачити і традиційно осінні жоржини та хризантеми. Із незвичного – вдруге зацвів рододендрон.

2. Окрім колекцій яскравих осінніх квітів на відвідувачів чекає незвична експозиція гарбузів, йдеться на сторінці саду у Facebook.

3. Ботсад не залишається осторонь від подій в Україні і влаштовує благодійний ярмарок рослин.

"Відвідувачам запропонують придбати кімнатні і вуличні рослини, вирощені у саду, а виторг перекажуть на рахунки волонтерів. Серед деревних рослин:  гібіскус, гліцинія, піонія деревоподібна, гортензія, магнолія, рододендрон, бруслина, текома, фуксія, самшит, ялівець, кипарисовик. Трав'яні: юкка, хоста, півники. Закритого ґрунту: антуріум, спатіфілюм, монстера, рео, фікус, пальма, пілея, сукуленти", – розповів "Щоденному Львову" директор ботанічного саду Андрій Прокопів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!