Три речі, які забезпечать вдалий пікнік

2794 0
На вихідні сотні людей виїжджають на природу, аби відпочити від міської метушні та поласувати стравами, приготованими на мангалі.Щоб відпочинок був вдалим та приніс користь – варто подбати про нього заздалегідь. Пропонуємо вам перелік речей, які допоможуть уникнути незручностей на природі.
фото: udoktora.net

фото: udoktora.net

Свіжі продукти

Не варто захоплюватись готовими наїдками, адже салати, паштети та різні закуски, які не рідко заправлені майонезом, під сонцем можуть зіпсуватись уже за кілька годин.

Готуючи на вогні м'ясо, рибу чи овочі - обов'язково додавайте до страв спеції. Вони не тільки додадуть нових смакових відтінків, але й стануть своєрідним знезаражуючим засобом. Дезінфікуючими властивостями володіють куркума, шафран, чебрець, червоний і чорний перець, гвоздика, коріандр. Для м'яса птиці підійде часник і гірчиця, в рибу можна додати щіпку солі і трохи лимонного соку.

Якісний посуд

Обираючи пластикові тарілки та склянки, зверніть увагу на їхній вигляд та запах. Матеріал, з якого вони виготовлені, не має бути деформованим та неприємно пахнути. Найкраще купувати такий посуд у спеціалізованих магазинах. Якщо пластикові одноразові тарілки не викликають у вас довіри - зупиніть свій вибір на посуді з фольги чи паперу.

Захист від комах

Найкраще захищатися від комарів, жучків та мурах за допомогою широко представлених на ринку репелентів – спреїв, гелів та мазей. Купувати такі засоби варто насамперед в аптеках.

Надійним захистом також стане і закритий одяг, особливо якщо йдеться про кліщів.

Також не полініться покласти в сумку аптечку, в якій буде все необхідне для надання першої допомоги – абсорбенти, засоби дезінфекції, пластирі, сонцезахисні креми.

За інформацією: www.ds.lviv.ua.

Опублікувала Вікторія Петрик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!