Три речі, які заважають появі нових лоу-костів в Україні

1679 0
Що заважає появі на українському ринку нових лоу-кост авіакомпаній, які фактори впливають зараз на ринок авіаперевезень і чи є шанси на те, що лоу-костів в Україні побільшає?
Фото: capital.ua

Фото: capital.ua

Про це йшлося під час круглого столу «Лоукости в Україні. Як створити умови для дешевих перельотів?», пише Укрінформ.

1. Політично-економічна ситуація в країні.

Мова йже про закриття аеропортів на сході і в Криму. Таку думку висловив комерційний директор міжнародного аеропорту "Львів" В'ячеслав Чеглатонєв.

"Зокрема, "Візз Ейр Україна" планував із квітня 2014 р. базувати третій літак у Львові і збільшувати кількість рейсів з 8 на тиждень до 21. Але у зв'язку з тими подіями, які відбулися (в Криму та на Донбасі. - ред.), ця програма відтермінована, як мінімум, на рік. Є передумови для створення і функціонування іншого українського лоу-коста - AtlasJet Україна, який так само планував базувати літаки у Львові. Але у авіакомпанії виникли проблеми з призначеннями і, відповідно, ця програма так само не була запущена", - пояснив він.

Загалом падіння обсягів авіаційних перевезень на українському ринку за підсумками 2014 року становитиме не менш як 40%.

"У нас різкий спад обсягів. З урахуванням подій, які відбулися (у Криму і на Донбасі. - ред.), ми прогнозуємо, що до кінця року матимемо спад як мінімум 40%, а то і більше. По різних аеропортах - по-різному", – констатував директор департаменту авіаційних перевезень і аеропортів Державіаслужби Сергій Коршук.

2. Зростання ціни на міжнародне страхування.  

Польоти до Харкова "Візз Ейр Україна" припинила повністю у зв'язку з тим, що міжнародна страховка зробила економічно недоцільним виконання рейсів до цього регіону. "Це є так само важливою проблемою, тому що мова може навіть іти про припинення діяльності у зв'язку з тим, що міжнародне страхування набуває таких розмірів, що компанія може збанкрутувати", - наголосив В'ячеслав Чеглатонєв.

3. Низька купівельна спроможність населення.

"Авіаційні перевезення переходять у розряд розкоші. І всі наші пересування всередині країни часто здійснюються залізницею, де є і розгалужена мережа, і можливість кудись доїхати", - зазначив Сергій Коршук.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!