Три реформи медицини, які пропонує новий міністр з Грузії

11595 0
Новопризначений міністр охорони здоров'я України грузин Олександр Квіташвілі обіцяє, що до кінця 2015 року можна буде побачити результати реформ в його сфері. Тут, наполягає він, потрібно робити все дуже швидко, але не дуже радикально, щоб не було ніяких соціальних вибухів.
Фото: ua.korrespondent.net

Фото: ua.korrespondent.net

Про це Олександр Квіташвілі розповів в інтерв'ю виданню Апостроф.

Щодо трьох пріоритетів, то міністр закцентував на:

1. Впровадження принципу «гроші ходять за пацієнтом» (фінансування конкретних послуг, – ред.).

2. Зміна роботи з тендерами. “Щоб більше не було таких проблем, як восени (йдеться про провал тендерних закупівель, в результаті чого міністр охорони здоров'я Олег Мусій був відсторонений від виконання своїх обов'язків, - ред.).

Читайте також: Хто є хто у новому Кабміні?

3. “Чистка” фармполітики. “Наприклад, минулого місяця я дивився ціни в ваших аптеках – вони на 40% вищі, ніж в Тбілісі, і це ненормально. У Грузії ми прийняли систему паралельного імпорту, яка працює і в Англії, і в Німеччині, і в інших країнах ЄС. Всі препарати, які зареєстровані європейськими регуляторами, доступні в Грузії. Ми виходили з того, що ті ліки, які не вбивають німців, не вб'ють і грузин. Звичайно, це не означає, що ліки можна просто так завозити в країну, але для них буде потрібно набагато менше документів та сертифікатів”, – пояснив Олександр Квіташвілі.  

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!