Три швидкі смаколики із полуниці

10180 0
Пропонуємо три швидкі рецепти десертів із полуниці, у яких ця сезонна ягода заграє новими смаками та ароматами.
фото: desktopwallpapers.org.ua

фото: desktopwallpapers.org.ua

Полуничне смузі

Складники: 250 г полуниць, 4 ст. л. вівсянки, 3-4 ст. л. меду, 5-6 ст. л. питного йогурту, кориця до смаку.

Фото: jagarmonija.com

Приготування. Всипте у миску вівсяних пластівців, залийте їх третиною склянки води і залиште на 10-15 хвилин. Полуниці помийте, обберіть від листочків та плодоніжок, розріжте кожну навпіл. У високу посудину, придатну для збивання, викладіть вівсянку, мед, йогурт і полуниці. Збийте всі складники блендером в однорідну масу. Подавайте смузі, посипавши корицею.

Полуничне тірамісу

Складники: на тірамісу – 200 г ніжного сиру маскарпоне, 200 г полуниць, 12 савоярді (бісквітне печиво для тірамісу), 200 мл кави, 5-6 ст. л. полуничного лікеру або вина, 2 яйця, 50 г цукру, 2-3 ст. л. какао-порошку; на печиво савоярді – 3 яйця, 60 г цукру, 50 г борошна, кілька крапель лимонного соку, цукрова пудра для посипання.

 

Фото: irenelife.com

Приготування. Приготувати тірамісу можна з готового печива савоярді або зробити цей десерт повністю самі. ось рецепт печива.  Розігрійте духовку до 190-200 градусів. Відокремте жовтки від білків. Білки збийте з 30 г цукру і лимонним соком на стійкі, але м’які піки, але не перестарайтеся! Жовтки збийте з 30 г цукру впродовж 10 хвилин. До жовтків порціями (2-3 рази) додайте білків і вимішайте, щоб утворилася однорідна маса. Просійте борошно і порціями додавайте до яєчної маси, обережно перемішуючи силіконовою лопаточкою. Маса не повинна осісти!
Викладіть масу в кондитерський мішечок. Деко застеліть пергаментним папером, витискайте на нього смужки потрібної довжини (в 2 шари) і посипте їх пудрою. Печиво випікайте в духовці 10-12 хвилин до золотистого кольору. Готові савоярді вистудіть.

Полуниці помийте, обберіть від листочків та плодоніжок, розріжте навпіл або начетверо. Жовток збийте з цукром (маса повинна стати білого кольору і вдвічі збільшитися в об’ємі). Збитий жовток змішайте із маскарпоне. Білок також збийте і акуратно (порціями) вмішайте до жовтково-сирної маси. Зваріть каву, охолодіть. Змішайте її з лікером або вином.
Швидко вмочуйте печиво у кавово-алкогольну суміш і викладайте по одному у форму для тірамісу. На печиво рівномірно викладіть половину яєчно-сирного крему і полуниці. Тоді знову – шар печива і на нього – решту крему. Тірамісу поставте на ніч у холодильник.

Полуниця в шоколадній шубці

Складники: полуниця (400 г), шоколад чорний (150 г), шоколад білий (80 г).

Фото: cookorama.net

Приготування. Полуницю помити і просушити на паперових рушничках. Чорний шоколад дрібно посікти та розтопити на водяній лазні. Слідкувати, щоб шоколад не перегрівся. Постійно його помішувати при розтопленні. Трошки вистудити шоколад. Тримаючи кожну полуницю за хвостик, опускати нижнім кінцем полуницю в шоколад. Для цього шоколад найзручніше викласти у вузьку високу посудинку(невеличку склянку чи кавове горнятко). Занурювати полуницю в шоколад так, щоб верхня смужка полуниці біля чашолисток залишалась без шоколаду — так вийде в результаті значно красивіше.

Потримати трішки полуницю з шоколадом над горнятком, щоб шоколад трохи стік. А потім обсипати зверху пластівцями білого шоколаду і викласти на тарілку до повного застигання шоколаду. До подачі тримайте полуницю в шоколадній шубці в холодильнику.

За матеріалами: cookorama.net, facebook.com/ds.lviv.ua.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!