Борис Ґудзяк про Україну, гідність росіян та майбутнє

2519 0
13 лютого в УКУ відбулась зустріч з нагоди 7-ліття Спільноти Львівської бізнес-школи (LvBS). Tvoemisto.tv пропонує вам кілька тез Бориса Ґудзяка, які владика висловив під час заходу.
фото: ucu.edu.ua

фото: ucu.edu.ua

На честь свята цього дня у школі діяли волонтерські майстерні: учасники та випускники, викладачі і друзі школи працювали на благо АТО. Так спільно вдалось зробити 150 балаклав, 100 ангелів-оберегів, 10 кг енергетичних батончиків і 12 метрів маскувальної сітки. Усі речі LvBS передасть військовим у зону АТО.

«Дуже важливо не опускати носа. Наше паломництво тільки на початку, ми маємо ще тривалий шлях», – з такими словами звернувся до Спільноти LvBS Президент Українського католицького університету, єпарх Паризької єпархії УГКЦ владика Борис (Ґудзяк):

1. Ще 15 місяців тому у світі нас майже не помічали: що таке Україна, де вона, яка її історія? Після доленосних днів лютого, після того, як почалась анексія Криму, ми з Мирославом Мариновичем оббивали у першій декаді березня пороги брюссельських інституцій. Широкого розуміння ситуації не було. З того часу багато змінилося.

Читайте також: 10 тез Бориса Ґудзяка про цінність часу, соцмережі і вміння жити

2. Напевне, нас сьогодні може не вповні вдовольняти реакція світу на події в Україні. Але суттєві зміни таки відбулись: багато людей у світі побачили нас, тому що той Майдан, на який вийшли ви, знайшов віддзеркалення у майданах по усьому світу. Ми, українці, з’явились на карті. Сьогодні свідомо чи підсвідомо європейці питають себе: а чому за цей прапор українці віддають своє життя?»

3. Кожне наше свідчення, кожна постава гідності, солідарність не зникають марно. Наша мета також допомогти відновити гідність росіян. Не було ще тирана, який не пішов із цього світу, і майже кожен – ішов ганебно. Дуже важливо не опускати носа. Наше паломництво тільки на початку, ми маємо ще тривалий шлях.

За інформацією прес-служби LvBS 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!