Невтішні ковідні прогнози в Україні, зміни в ЗНО та про що говорили Путін і Лукашенко. Головне за минулу добу

2294 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Tai

Фото: Tai's Captures for unsplash

Covid-19 – Головне. Українські науковці прогнозують, що упродовж тижня в Україні щодня фіксуватимуть по 3 тисячі нових хворих на Covid-19 та 50 летальних випадків. Найбільший показник – 374 випадки – можуть виявити у Києві, а найменший – 7 випадків – у Кіровоградській області.

Медзаклади можуть обмежувати планову госпіталізацію і операції для пацієнтів у тих населених пунктах, що потрапили до «помаранчевої зони». 

Читайте також: Новий рядок у паспорті та єдиний транспорт. Що буде у Львівській ОТГ

Уряд затвердив протиепідемічні заходи під час виборів. Зокрема, обов’язковий  температурний скринінг, антисептики для рук, виборці мають бути у респіраторі або масці. Рекомендовано не брати дітей на дільниці і користуватися особистою ручкою.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом порушення карантину в Одесі та Дніпрі під час святкування дня міста.

Wizz Air скасував до кінця березня 2021 року 12 рейсів з України, зокрема зі Львова в Ларнаку (Кіпр) та Будапешт. Ще раніше авіакомпанія скасувала рейси зі Львова в Копенгаген, Біллунн та Гамбург.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 143 осіб (140 – напередодні). Разом 17 057. Одужало – 5 260 (+ 23), померло – 474 (2 – за добу).

За минулу добу лабцентри зробили 887 ПЛР-тестів. У холодильнику – 950 проб для дослідження.

В Україні Covid-19 виявлено у рекордних 2 461 осіб (2 476 за попередню добу). Загальна кількість 156 797 пацієнтів. Одужало – 69 543 (плюс 650), померло – 3 211 особи (+ 33).

Читайте також: У Львівській лікарні швидкої допомоги за життя бореться львів’янка із Covid-19, яка втратила дитину

Читайте також: 14-річна дівчинка із хворобою Кавасакі у львівській лікарні все ще у важкому стані. Деталі про синдром

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 17 429 осіб (плюс 168), Львівщина – 17 057 (+ 143), Харківська – 12 853 (+ 269 осіб) та Чернівецька області – 12 252 (+ 135).

Найбільше хворих за добу у Тернопільській області – 352 і максимальне число смертей – 7. У Харківській – 269 нових випадків і 6 летальних, Одеській областях, відповідно – 205, без жертв, Києві – 168 і 3, Львівській області – 143 нових випадків і 2 смерті.

Освіта – ЗНО-2021. Проєкт держбюджету на 2021 рік передбачає кошти для освіти на боротьбу з Covid-19. «Але ці кошти, реалістично, потраплять на місця ближче до кінця 1 кварталу 2021. За що купувати маски до того? Поки не зрозуміло», – заявила ексміністерка освіти Новосад.

З 2021 року можна буде складати Зовнішнє незалежне оцінювання з: української мови та з української мови і літератури. Який саме тест і на яку конкретну спеціальність обіцяють оприлюднити найближчим часом. Терміни проведення ЗНО-2021: 21 травня – 16 липня.

Випускники українських шкіл з 2021 року обов’язково складатимуть підсумкову атестацію з математики.

Читайте також: На Львівщині водій вантажівки збив двох дорожників «Онур». Один з них загинув

Лукашенко – Путін. Перемовини в.о. президента Білорусі Лукашенка з главою РФ Путіним тривали 4,5 години. Вони обговорили, що їхні кордони – «союзні» і що країни повинні продовжити взаємодію в оборонній та військових сферах.

Таакож Путін дасть Лукашенку кредит на 1,5 млрд доларів. У серпні 2020 року білоруси забрали з банків понад 1 млрд доларів.

Лідер білоруської опозиції Тихановська заявила Путіну, що усі угоди з нелегітимним Лукашенком перегляне нова влада. Вона «хоче вірити», що військове втручання РФ у Білорусь неможливе.

У членкині президії Координаційної ради опозиції Білорусі Колесникової в СІЗО загострилася алергія.

Отруєння Навального – «Північний потік-2» – Стримування РФ. Лабораторії у Франції і Швеції підтвердили отруєння російського опозиціонера Навального нервовим агентом з групи «Новічок».

Трубопровід «Північний потік-2» підриває енергетичну політику ЄС зсередини та є особливо небезпечним через свій вплив на Німеччину, заявив прем’єр Польщі Матеуш Моравецький.

Читайте також: На Львівщині знайшли 14-річну школярку, яку шукали протягом доби понад сотня людей

Міністр закордонних справ РФ Лавров скасував візит до Німеччини 15 вересня.

14 вересня три стратегічні бомбардувальники В-52 ВПС США під прикриттям українських винищувачів взяли курс в акваторію Чорного моря для спільних дій у сфері колективної безпеки.​ Такі патрулювання будуть регулярними.​

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!