Триває реєстрація на онлайн-курс з протидії булінгу для освітян та всіх зацікавлених. Як взяти участь

3417 0
Курс є безкоштовним, а по його закінченні слухачі отримають відповідний сертифікат.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

25 січня розпочалась реєстрація на безкоштовний відкритий онлайн-курс для освітян з протидії булінгу (цькування) у закладах освіти. Про це повідомляє МОН.

Курс стане у нагоді всім, хто хоче дізнатися про причини цькування, про те, як запобігати йому та як правильно вирішувати конфліктні ситуації. Він складатиметься з 5 модулів: булінг як явище, його форми та учасники, організація протидії та попередження булінгу в закладі освіти, діагностика булінгу в закладі освіти, протидія булінгу, профілактика попередження булінгу в закладах освіти.

Читайте також: Що робити дитині у випадку булінгу. Алгоритм дій

Зареєструватися на курс можна за посиланням тут, а дізнатись деталі про його зміст та авторів можна на сторінці тут. Пройти курс можна буде в будь-який зручний час. Усі лекції, завдання та форум для обговорення будуть доступні завжди.

Після успішного завершення курсу кожен отримає відповідний сертифікат. Онлайн-курс створено у межах співпраці Міністерства освіти і науки України, громадського проекту масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» та Міжнародного фонду «Відродження».

Нагадаємо, у Львові готують проект протидії та профілактики булінгу, до якого залучать школярів.

16 січня 2019 року Президент України підписав закон, який окреслює поняття «булінг» та вводить адміністративну відповідальність за нього.

Читайте також: Українські вчителі можуть пройти безкоштовний онлайн-курс домедичної допомоги. Деталі

Булінг (цькування) – це дії учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, зокрема, із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

За даними дослідження, проведеного UNICEF у 2017 році, 67%  дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу упродовж останніх трьох місяців, а 24%  дітей стали жертвами цього явища.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!