Тривалі екстрені відключення світла та повторний наступ на столицю. Головні події дня у Києві

797 0
Дайджест новин за 27 жовтня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Тривалі екстрені відключення світла

Енергосистема країни зазнала нових пошкоджень, і «Укренерго» вводить триваліші екстрені відключення світла у Києві. Графіки стабілізаційних відключень, складені напередодні, більше на актуальні. Найближчими днями будуть застосовані більш жорсткі й тривалі відключення електропостачання. 

Росіяни вночі атакували Київщину дронами-камікадзе 

Минулої ночі росіяни атакували Київську область. У результаті цього сталось декілька прильотів в одній із громад області. Виникла пожежа. Попередньо жертв і постраждалих немає. 

Наступ на Київ не виключають, але зараз ознак підготовки немає

Наступ на Київ не виключають, але зараз ознак підготовки росії немає. Можуть бути операції з території Білорусі, через ЧАЕС і територію Чернігівської області. Водночас поки загрози безпосередньої атаки Києва не спостерігають, наразі росіяни зосередились на завданні шкоди енергетичній інфраструктурі та порушенні ланцюгів постачання техніки від союзників. 

McDonald's відкрив ще три заклади

McDonald's відкрив ще два заклади у Києві та ще один в області. Вони розташовані за адресами: вул. Мазепи, 1; просп. Бандери, 36б; с. Гора, вул. Бориспільська, 6.

Дерусифікація вулиць

Депутати Київради на засіданні перейменували понад 40 вулиць, провулків та площ, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. Приміром, у Дарницькому районі вулицю Славгородську перейменували на вулицю імені загиблого героя російсько-української війни – Дениса Антіпова, вулицю Карла Маркса – на вулицю Йоганна Вольфганга Ґете. 

Понад 700 пунктів обігріву підготували до зими на Київщині 

У Київській області підготували до зими 754 пункти обігріву. Вони розташовані в кожній із 69 громад області. У селах та селищах міського типу пункти обігріву розраховані на одночасне перебування до 30 осіб, у містах – до 300 осіб.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!