Тривалість проходження тесту на ЗНО продовжили до 120 хвилин

3759 0
На це попередньо мали відводити 90 хвилин.

Для абітурієнтів оприлюднили демонстраційний варіант національного мультипредметного тесту, який розробили фахівці Українського центру оцінювання якості освіти. Він вміщує в собі завдання з української мови, історії України та математики, по 20 питань із кожного предмета. На це попередньо мали відводити 90 хвилин.

За словами очільника Міністерства освіти і науки Сергія Шкарлета, зворотний зв'язок від освітян і батьків засвідчив про те, що тест є змістовим і неперевантаженим, утім вони також одноголосно зазначили, що відведеного на виконання трьох блоків завдань часу замало.

Читайте також: Спрощене ЗНО, або Якою буде цього року вступна кампанія

«Український центр оцінювання якості освіти проаналізував перебіг демонстраційного тесту в онлайн-середовищі та відведений час на завдання. Комісія підтвердила, що певна частка учасників не встигає виконувати останні завдання тесту», повідомляє він у своєму телеграм-каналі.

Застороги педагогів, абітурієнтів і їхніх батьків, а також реальні статистичні дані проходження тестування переконали МОН, що тривалість тесту необхідно продовжити до 120 хвилин.

Читайте також: Як діяти абітурієнтам, що хочуть цьогоріч вступати до вишів. Алгоритм

Нагадаємо, що цього року зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у спрощеному форматі. Зокрема, оцінювати випускників будуть за допомогою мультипредметного тесту з української мови, історії України та математики. Як взяти участь у національному мультипредметному тесті, можна почитати тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!