Політична реклама

Тривалість життя можна збільшити завдяки щоденним прогулянкам пішки

1060 0
Дослідники поділили людей на різні групи за деякими критеріями – частоті фізичних навантажень, по віку та за масою тіла. Після експерименту дослідники порівняли, як сильно відрізняється тривалість життя людей з даних груп, і спробували з’ясувати, як сильно впливають навантаження і прогулянки на тривалість людського життя.

Щоденна годинна прогулянка у вільний час або рівні по тривалості незначні фізичні вправи здатні продовжити людське життя більше ніж на чотири роки, навіть при ожирінні або надлишковій вазі, - пише "cikave.org.ua".

І-Мінь Лі один з авторів дослідження медичної Гарвардської школи в Бостоні (США) пояснила – «Нам вдалося з’ясувати, що навіть порівняно невеликий час фізичної активності, наприкладу годинна прогулянка раз на тиждень прискореним кроком, пов’язана із збільшенням тривалості людського життя. У представленому випадку, прогулянка «додала» 1,8 року в порівнянні з тими людьми, які не виконували жодних вправ».

Медична команда на чолі зі Стівеном Мура з Національного інституту раку міста Бетесда (Америка) проаналізувала дані життя американців, які були зібрані іншими дослідниками при написанні ряду наукових праць на тему старіння. 

Автори статті протестували інформацію про тривалість життя, режим дня і стан здоров’я в загальній кількості 650 тис. американських жителів, віком 40 років, за минуле десятиліття. За даний період приблизно 82 тис. людей померло від хвороб або старості.

Мур з колегами поділили людей на групи з урахуванням деяких критеріїв – частота фізичних занять, вік та індекс ваги. Як з’ясувалося, люди, що регулярно займаються вправами у вільні від роботи години, вмирали куди рідше, ніж інші піддослідні. На думку вчених, американські громадяни, які дотримувалися тижневої норми активності, встановлену Міністерством соціальних служб та охорони здоров’я Америки, а це дві з половиною години на тиждень, жили в середньому на три роки більше.

Найбільш затятими довгожителями виявилися ті, хто «перевиконували» норму активності в кілька разів – більше 7 годин прогулянок прискореним кроком або незначні фізичні вправи принесли їм чотири роки життя. «Добавка» до тривалості життя при цьому майже не залежала від маси тіла – худорляві люди, які уникали фізичних вправ, жили на три роки менше, ніж повні, але які слідували нормам МОЗ США.

Мур заключає – «Підсумки нашої роботи доводять, що фізичні навантаження у вільний час приносять велику користь для тривалості життя. Постійні вправи в кожній із груп піддослідних, продовжують життя, включаючи повних і худорлявих людей, та людей, які страждають від ожиріння».

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!