«Це – неприйнятний варіант», – Верещук про пропозицію Росії відкрити гуманітарні коридори в свій бік

1770 0
Україна направила у відповідь на звернення своє бачення щодо можливих гуманітарних коридорів сьогодні, 7 березня, з 10:00.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Уночі з 6 на 7 березня Росія надіслала листа, в якому запропонувала, «враховуючи особисте прохання президента Французької Республіки Емманеля Макрон», оголосити режим тиші з 10:00 7 березня і відкрити гуманітарні коридори з Київської області, Маріуполя, Волновахи, Ізюма, Харкова тощо до Росії й Білорусі. Про це під час брифінгу повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«Це – неприйнятний варіант відкриття гуманітарних коридорів. Не поїдуть наші люди з-під Києва в Білорусь, щоби потім літаками полетіти в РФ. Сподіваюсь, Емануель Макрон розуміє, що його ім’я і щире намагання зарадити та допомогти цивільному населенню й іноземних громадянам, насправді, використовують та маніпулюють саме Росією», – каже вона.

Читайте також: Росія порушила домовленості про «зелений коридор» і обстрілює Маріуполь

За словами Верещук, Україна направила у відповідь на звернення своє бачення щодо можливих гуманітарних коридорів сьогодні, 7 березня, з 10:00. У пропозиції вказані такі напрямки евакуації:

  • із міст Бучі, Ірпеня, Бородянки, Іванково (Київська область) в напрямку Києва з наступною пересадкою на потяги в напрямку Львова, Ужгорода, Івано-Франківська;
  • із Маріуполя (Донецької області) до Запоріжжя;
  • із Волновахи (Донецької області) до Покровська;
  • із Сум до Полтави;
  • із Ізюма (Харківської області) до Лозової;
  • із Балаклії (Харківської області) до Первомайська;
  • із сіл Ліпце та Стрілече (Харківської області) до Мерефи;
  • із Харкова на потяги в напрямку Львова, Ужгорода, Івано-Франківська.

 

Нагадаємо, що російська влада готується до реалізації ймовірного сценарію, який передбачає обстріли житлових кварталів російських міст поблизу українського кордону, аби надалі звинуватити в цьому українських військових.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!