«Це було дуже потужно». Американський актор, який має українське коріння, розповів про візит до Львова

2045 0
Шрайбера вразило, як під час війни оркестр зіграв «Реквієм».

Американський актор Лієв Шрайбер, який відвідав Львів, щоб підтримати українців у час війни, вважає найбільшою помилкою путіна повномасштабне вторгнення в Україну. Герой «Людей Ікс», який має українське коріння, захоплюється нашим народом. Про це він розповів у програмі MSNBC.

Читайте також: «Особливий камінь» виявився уламком від бомби. Анджеліна Джолі розповіла про візит до Львова

Шрайбер каже, що під час телефонної розмови з другом подумав, що достатньо часу провів, постійно слухаючи новини на дивані, тож захотів щось зробити. Спершу актор приїхав до Польщі та тиждень провів на польсько-українському кордоні, де допомагав кухарям.

 

 

«Коли я приїхав до України, мене підкорила неймовірна стійкість та хоробрість українського народу», – зауважив актор. – «Думаю, найбільшою помилкою путіна стало зробити цей вчинок, який пробудив нас до дій та нагадав нам, що ми, як американці, маємо робити, щоби бути американцями, що ми - нація онуків, що лише одне покоління відділяє нас від подібних подій», – додав Шрайбер. 

Американець зізнався, що найбільше під час візиту до Львова його вразила гра оркестру, який на вулиці під час війни грав «Реквієм».

«Це було так потужно. Коли говорити про те, що ми – нація онуків, то мої дідусь та бабуся - українці. Я не вперше побував в Україні, але досвід цього повернення, я маю на увазі, що те, що я побачив, виявилося протилежним тому, що я хотів побачити. Це було дуже потужно – бачити цей оркестр, який грає «Реквієм» у цей час. Вони винесли крісла з театру, бо театр був заповнений коробками з медичними засобами та їжею, і тим, що відправляється на передову людям, які цього потребують», – розповів актор.

Зазначимо, що Лієв Шрайбер заснував організацію BlueCheck Ukraine для фінансової допомоги американцями українському народу в час війни.

Раніше повідомлялося, що під час перебування актора у Львові тричі за ніч лунала повітряна тривога, тож він практично провів ніч у бомбосховищі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!