132 смерті медиків від Covid-19. Уляна Супрун про те, чи захищені лікарі. Головне за минулу добу

2942 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: 4Tv

Фото: 4Tv

Covid-19 – Головне. В Україні померли від Covid-19 132 медики. Як зазначив міністр Степанов, Україні вдалося зменшити загальну кількість їх інфікування. «Якщо на початку квітня у нас кількість хворих медичних працівників становила до 20% від загальної кількості хворих, і це був найбільший показник в Європі, то зараз – не більше 5% (коливається в межах 4,38% – 4,41%»), – сказав він.

Читайте також: Львівський аеропорт оприлюднив відновлення авіанапрямків зі Львова

Водночас ексміністерка охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що 131 померлий медпрацівник (станом на 5 жовтня) – це дуже високий показник, особливо, якщо порівнювати з іншими країнами. За її словами, причина у відсутності чітких алгоритмів і процедур щодо маршруту пацієнта, неправильне користування засобами  захисту та недостатня їхня кількість та тривалі зміни роботи без можливості відпочити. 

Зараз на Львівщині у лікарнях є понад 220 апаратів ШВЛ. За словами директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ореста Чемериса, потреба у них в області є, однак вже не така гостра, як була навесні.

МОЗ домовляється з приватними лабораторіями, аби ті проводили тести на Covid-19 за держкошт та планує використовувати українські тести і нові швидкі тести «на антигени».

Читайте такожДе у Львові пройти обстеження на рак молочної залози. Адреси, ціни

У світі Covid-19 виявили у 343 тисяч людей. Померло –  5 909 пацієнтів. Це найбільша кількість випадків за добу з початку пандемії. 25 вересня у світі зафіксовано у 317 тис. людей з ковідом. Померло тоді – 5 762 пацієнтів. В країнах Європи лідерами антирейтингу є – Франція, Британія, РФ; Україна займає 7 місце. У світовому антирейтингу Україна – 13-та.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 202 осіб (200 – напередодні). Разом 21 696. Одужало – 8 213 (+ 211), померло – 593 (+ 4).

За добу лабцентри зробили 1 370 ПЛР-тестів. Залишку проб у холодильнику нема.

В Україні Covid-19 виявлено знову у рекордних 4 753 осіб (4 348 за попередню добу). Загальна кількість 239 337 пацієнтів. Одужало – 105 970 (+ 2 569), померло – 4 597 особи (+ 77).

Перелік антилідерів змінився (Львівщина перемістилась на третю позицію): Київ – 25 474 (+ 383), Харківська – 22 136 (+ 685), Львівщина – 21 696 (+ 202) та Чернівецька області – 15 589 (+ 145).

Читайте також«Опора» порахувала, хто із кандидатів на голову Львівської ОТГ витратився найбільше на рекламу у Фейсбуці

Британія – Україна. У Британії підписано меморандум, який передбачає переоснащення українських Збройних сил сучасними ракетними катерами, які сумісні зі стандартами НАТО. Вони будуть здатні закрити потребу у кораблях такого класу в Чорному та Азовському морях.

Білорусь – РФ. Лідер білоруської опозиції Тихановська вважає, що президент РФ Путін повинен бути одним з медіаторів на переговорах опозиції з режимом Лукашенка. Натомість у РФ її оголосили у «міждержавний» розшук.

Авіакатастрофа під Харковом. Львівщина попрощалася із загиблим в авіакатастрофі Ан-26 курсантом Ростиславом Булієм. Поховали хлопця у рідному селі Торчиновичі на Старосамбірщині.

За результатами дешифрування бортових самописців Ан-26 виявлено грубі порушення у виконанні польотних завдань та в організації польотів загалом. З’ясувалося, що збій роботи лівого двигуна та спрацювання датчика падіння тиску сталися через відмову у роботі одного з блоків системи управління.

Читайте також: Як-як тебе звуть? Історії львів’ян з незвичними іменами

Італія. В країні вийшов друком сучасний перекладний словник української мови. Його видало відоме міланське видавництво «Hoepli», що спеціалізується на видавництві наукової і навчальної літератури. За обсягом матеріалу (132 000 слів і значень), це перша праця такого обсягу з української мови в західній лексикографії.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!