Це не криза і навіть не війна. Рада церков закликала світ визнати дії Росії геноцидом українців

1193 0
Такий кривавий слід росіян на українські землі свідчить про цілковите спотворення світогляду й моральної деградації їхнього суспільства.
Фото: LiveJournal

Фото: LiveJournal

Уся Україна та світ жахнулися від чисельних фактів тих знущань і нелюдської жорстокості, які російські солдати вчиняли щодо невинних мирних людей у захоплених містах Київської області. Так, Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій закликала всі країни світу визнати воєнні злочини Росії в Україні геноцидом українського народу. Про це йдеться у заяві.

«Наявні докази знущання російських солдат над українськими жінками та навіть дітьми, які після колективних зґвалтувань, у тому числі на очах у рідних, були розстріляні та покинуті у братських могилах або просто на вулиці. Сотні, а можливо навіть тисячі невинних українців за кілька тижнів російської окупації були закатовані та вбиті», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Президент Зеленський запросив Папу Франциска з візитом до України

Всеукраїнська рада церков вважає, що такий кривавий слід росіян на українські землі, як і підтримка їхніх людиноненависницьких дій їхніми матерями, дружинами, громадськістю в Росії, свідчить про цілковите спотворення світогляду й моральної деградації російського суспільства. Їхні злочини проти людяності є переконливим аргументом на користь всеосяжних санкцій проти економіки РФ в усіх її секторах, а також повинні нарешті спонукати світових лідерів, НАТО та ЄС надати Україні всю необхідну зброю для перемоги над Росією як державою-терористом.

«Весь світ має усвідомити, що це не є «українська криза», це навіть не «війна Росії проти України» – це війна людськості, моральних цінностей, доброчесності з концентрованим злом, що має сатанинську фашистську природу. Культ війни та шовінізм вже десятки років прославляються в російському суспільстві, яке стало поклонятися війні, побудувало їй храм у Москві та з гаслом «Можемо повторити» виправдовує нові жертвоприношення своєму кривавому ідолу», – додають у Раді церков.

Читайте також: Папа Римський розгорнув український прапор з Бучі і засудив звірства росіян 

Тепер кожна держава в усьому світі не повинна промовчати, а має визнати геноцид Українського народу під час російського вторгнення у 2022 році та засудити ідеологію «русского міра» як таку, що виправдовує геноцид народів та знищення цілих держав.

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск заявив, що розглядає можливість візиту до столиці України попри війну Росії. Жодних подробиць ані Папа Франциск, ані його оточення не розголошують. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!