«Це не свобода слова, це інформаційний тероризм». РНБО про підстави для санкцій проти каналів Козака

1378 0
В Україні вчора рішенням РНБО заблокували проросійські канали «112 Україна», NewsOne та ZIK.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Санкції проти каналів соратника Медведчука Тараса Козака не є наступом на свободу слова, а заходом, щоб не допустити інформаційного тероризму стосовно української держави. Так прокоментував рішення РНБО сьогодні на брифінгу секретар РНБО Олександр Данілов.

Читайте також: Санкції РНБО щодо проросійських телеканалів в Україні – це добре, але немає чому аж так радіти 

«Немає сумніву, що все зроблено у межах чинного законодавства, всі процедури були дотримані. Частина санкцій була прийнята з урахуванням рішення ВР від 2018 року», – заявив Олександр Данілов.

На запитання, чому рішення ухвалили саме вчора, то секретар РНБО заявив, що із 3 жовтня минулого року, із моменту призначення, вони почали одразу опрацьовувати всі наявні та зібрані документи.

«Такі документи готуються довго і треба мати 100-відсоткову основу... Я бачив у Луганську, починаючи з 1994 року, мовну окупацію, повзучу дестабілізацію ситуації і ми сьогодні бачимо наслідки. Ми не можемо допустити, щоб це відбувалося по всій країні. Мова йде не про свободу слова, а про інформаційний тероризм стосовно нашої країни, якого ми не можемо допустити», – пояснив Олександр Данілов.

Він наголосив, що рішення не суперечить Конституції, а підставою для нього стало рішення ВР, звернення СБУ з необхідними документами до РНБО. Частина документів, за його словами, є таємною.

«Мова йде про інформацію, яку отримаємо з держави, яка здійснює агресивні дії стосовно нашої держави. Мені дивно слухати, коли сьогодні починають співати гімни минулого? Мова йде про п'яту колону, яка розхитує нашу державу, бере участь у розхитуванні нашої держави, що є неприпустим», – сказав Олександр Данілов.

Читайте також: «Вставай страна огромная!». Медведчук ініціює імпічмент президента. Відео

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 лютого 2021 року про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука – «112 Україна», NewsOne, ZIK. Санкції ввели терміном на 5 років.

В Офісі президента заявили, що санкції проти Козака і трьох каналів, підконтрольних Медведчуку, не є зазіханням на свободу слова, а є виключно боротьбою із «чужорідною пропагандою». Натомість голова Національної спілки журналістів України Томіленко назвав їх «надзвичайною ситуацією й наступом на свободу слова».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!