Центр Львова пропонують оточити пішохідним кільцем. Візуалізація

5121 0
У Львові розробляють концепцію облаштування пішохідного променаду довкола центру.
фото: рoliteka.net

фото: рoliteka.net

Львівські урбаністи розробили концепцію пішохідних кварталів центральної частини міста. Ідея передбачає кардинальну зміну організації руху та розширення пішохідних зон. Водночас, центр не перекриють для руху транспорту повністю, а створять зони для прогулянок довкола.

Про це Zaxid.net розповіла керівниця відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова. За її словами, зазраз розроблена концепція організації кварталів довкола нинішнього пішохідного центру. Ідею реалізовуватимуть поступово та винесуть на громадські обговорення.

Проаналізувавши кожен невеликий квартал, урбаністи розділили всі території навколо центру на три типи: ті, які вже зараз є пішохідними (позначені на мапі зеленим кольором); ті, які можуть стати пішохідними в недалекому майбутньому (позначені оранжевим кольором), та ті, які можуть стати пішохідними у віддаленій перспективі (блакитний колір).

Для збільшення схеми натисніть на посилання

Для збільшення схеми натисніть на посилання

За словами Олександри Сладкової, квартали перетворюватимуть на пішохідні паралельно із запровадженням малого транспортного кільця навколо центру та з будівництвом підземних паркінгів, перший з яких планують облаштувати на площі перед ЛНУ ім. Івана Франка. Таким чином водії зможуть лишати автомобілі на під’їзді до центру і переважно не матимуть потреби заїжджати у самий центр.

Однак повністю центр для автомобілів не закриють. Вулиці Коперника, Гнатюка, Чайковського, Князя Романа, Підвальна, Винниченка, Гонти, просп. Шевченка та інші ключові транспортні вулиці (позначені червоним на схемі) залишаться проїзними для автомобілів.

Читайте також: Місто, недружнє до водіїв. Чому у Львові їздять не за правилами, а як вийде

Для збільшення схеми натисніть на посилання
(візуалізація: Zaxid.net)

 

Нагадаємо, під час дискусії, організованої медіа-хабом «Твоє місто» керівник ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід розповів, що центр Львова потребує «термінової терапії». Він додав, що лікуватимуть центр за допомогою малого транспортного кільця, яке формується поступово. «Це пріоритетний рух автомобілів двома смугами проти годинникової стрілки», – пояснив Шмід, демонструючи схему.

При цьому транзитний рух проспектом Свободи буде збережено. Окрім того, з’явиться транзитний рух тролейбуса через центр міста. Зараз кінцева 13-го тролейбуса біля пам’ятника Шевченкові, незабаром її планують перенести на площу Міцкевича, а згодом – продовжити лінію до вулиці Руставелі та з’єднати з тролейбусними лініями Стрийської та Зеленої.

Тим часом у центрі виникне кілька нових пішохідних зон (на мапі позначені зеленим):


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!