Центр протидії дезінформації спростував три поширені фейки про повітряну тривогу

2528 0
Ігнорувати повітряну тривогу – це гра в рулетку, в якій на кону стоїть ваше життя.
ілюстративне фото: gorod.lv

ілюстративне фото: gorod.lv

Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомяє про важливість повітряної тривоги і розвінчує низку фейків щодо цього. Так, по-перше, навчальні сирени нібито іноді вмикають, щоб перевірити справність. Насправді, це фейк. За умовами воєнного часу навчальні сирени заборонені – слід про це памятати.

По-друге, існують об’єкти, які фіксує ППО, але через них не вмикають тривогу – це теж фейк. Після всіх виявлених об’єктів, навіть якщо вони невеликі, вмикається сирена.

Читайте також: У Львові «швидка» змогла приїхати на виклик про пожежу лише після відбою повітряної тривоги

Люди не встигли сховатись через те, що черговий не ввімкнув повітряну тривогу. Іще один фейк, оскільки сирену вмикає черговий центру управління, який присутній на місці цілодобово.

«Ігнорувати повітряну тривогу – це гра в рулетку, в якій на кону стоїть ваше життя. Не випробовуйте долю і завжди реагуйте на сирену», – додають у Центрі протидії дезінформації.

Нагадаємо, що після сигналу тривоги необхідно увімкнути телевізор чи радіо та діяти відповідно до інструкцій. У будь-якому випадку сигнал «Повітряна тривога» означає, що маємо вимкнути світло та газ, взяти документи, необхідні ліки, трохи харчів та води і перейти у найближче укриття. Залишатися в укритті необхідно до наступного сигналу сирени про відбій повітряної тривоги. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!