Центру легеневого здоров’я, де лікують важкі пневмонії у Львові, передали аспіратори з Польщі

15121 0
У лікарні лікують 26 пацієнтів із пневмоніями. Кількість пацієнтів із пневмонією за перший квартал, якщо порівняти з минулим роком, не зросла, але зросла важкість перебігу.

Польща передала львівському Центру легеневого здоров’я медичне обладнання, зокрема аспіратори, щоби допомогти лікувати хворих на COVID-19. За словами Генерального консула Польщі у Львові Елізи Дзвонкєвіч, це тільки початок допомоги.

Читайте також: На Львівщині померла медсестра Центру легеневого здоров'я, в якої підтвердили коронавірус

Директор Центру легеневого здоров'я Любомир Рак зазначив, що медичні аспіратори зараз особливо потрібні. Обладнання вартістю 128,4 тис грн придбав польський Фонд міжнародної солідарності за кошти польського МЗС.

«Аспіратори нам дуже потрібні, бо ми легенева клініка. Ми лікуємо 26 пацієнтів, хворих на пневмонію. У чотирьох осіб підтверджений коронавірус, ще четверо чекають на результати. Кількість пацієнтів із пневмонією за перший квартал, якщо порівняти з минулим роком не зросла, але зросла важкість перебігу. Трьох людей нам не вдалося врятувати», - розповів Любомир Рак.

При цьому лікар уточнив, що четверо пацієнтів із підтвердженим діагнозом уже вилікувалися.

За його словами, станом на 23 квітня у реанімаційному відділенні, яке розраховане на 20 ліжок, перебувають 5 пацієнтів. «Передане нам обладнання допоможе у лікуванні і діагностиці для пацієнтів із легеневої патологією», - наголосив Любомир Рак.

Також він уточнив, що на лікуванні також перебуває лікар одного із відділень центру, який має пітверджений Covid-19. Його стан задовільний.

Читайте також: У інфекційній лікарні Львова від Covid-19 лікуються 10 медиків

Зазначимо, що за попередню добу в області госпіталізували з підозрою на коронавірус 21 особу. У стаціонарах лікуються 166 хворих. З них -105 У Львівській обласній інфекційній лікарні, 24 в Центрі легеневого здоровя, 25 у 8-ій міській клінічній лікарні міста Львова, 17 у Львівському обласному госпіталі ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи.

Десятеро людей перебувають на лікуванні у відділенні реанімації. За увесь час COVID підтверджено у 298 осіб. Померли 12 осіб. Одужали від коронавірусної інфекції 39 людей.

Христина Гоголь

Фото ЛОДА



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!