Церква у Львові на Сихові відзначає храмовий празник. Про будівництво, труднощі та нову будівлю

2753 0
4 грудня християни східного обряду відзначають свято Введення в храм Пресвятої Богородиці або ж Третьої Пречистої. У цей день сихівська церква Введення, що на вулиці Чукаріна у Львові, святкує свій храмовий празник.

За словами настоятеля храму, отця Любомира, парафія була заснована у 2000-му році. Тоді, згідно з усіма документами, було офіційно закопано і освячено хрест. Це відбулось якраз на свято Введення в храм Пресвятої Богородиці. Вже з весни 2001-го року розпочалось будівництво церкви. А у 2005-му, на сам празник Введення, у храмі відбулась перша Служба Божа.

«Кошти було зібрати складно, бо парафія у нас невелика, але спонсори, які тоді були, і підприємства відгукнулися на потребу вірних», – розповідає отець Любомир.

Храм оздоблений різноманітними розписами, створенням яких займався львівський митець Богдан Балицький з колективом художників.

Також, позаду храму зведена будівля для майбутнього катехитичного парафіяльного центру. Там будуть навчатися діти парафії і проводитимуться різні молодіжні заходи. Планування приміщень центру поки ще у процесі.

«Споруду вже звели, але робимо ще внутрішню роботу, проводимо опалення, поставили вікна, поштукатурили, – каже настоятель. – Ми будемо мати там 5 катехитичних класів і великий зал на 100 осіб, тож, надіємося, що дітей буде багато».

Це насамперед зумовлено тим, що зараз катехитична школа, яка діє при храмі, налічує близько 350 - 400 осіб. Великих приміщень там немає, лише два маленькі класи,  катехизація для дітей проводиться з вівторка по суботу. Бюджет будівництва, дізнаємось, доволі обмежений.

«Зараз вже немає багато спонсорів, є лиш поодинокі жертводавці, які нам допомагають. А все решта є за кошти парафіяльної громади. Ми почали будівництво в червні 2016 року і думали, що закінчимо у 2018, але не вдалося. Фінансово – важко, але з Божою ласкою ми долаємо усі труднощі», – переконаний отець Любомир.

Меланія Волощак

Фото Христини Гоголь



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!