Церква у смартфоні. ПЦУ запустила мобільний додаток для вірян

1363 0
У застосунку є інформація про новини ПЦУ, молитовник, православний церковний календар та карта вже більше 4500 храмів.
Фото: ПЦУ УКРАЇНИ

Фото: ПЦУ УКРАЇНИ

Православна Церква України запустила власний мобільний застосунок «Моя Церква», йдеться на їхній сторінці.

У застосунку «Моя Церква» є інформація, яка є найбільш затребуваною у вірян: актуальні новини ПЦУ, молитовник, православний церковний календар, карта храмів ПЦУ – наразі в додатку понад 4500 храмів, і база поповнюється.

Читайте також: Як на Сихові освячували хрест під побудову майбутнього кафедрального собору. Фоторепортаж

Особистий кабінет дозволяє персоналізувати застосунок, а для тих, хто хоче поспілкуватися на теми духовного життя, є прямий онлайн-чат зі священником.

За словами речника Київської Митрополії Православної Церкви України архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія, на основі цього застосунку Церква в майбутньому планує розвивати свою присутність в цифровому просторі.

«Перший реліз носить тестовий характер, ми прагнемо почути вірних, яку інформацію про Церкву та від Церкви вони хотіли б мати в своєму смартфоні. Однак спілкування через додаток, як і всяке віртуальне спілкування, не може і не буде заміняти для вірних особисте спілкування зі священиком, молитву в храмі та участь в богослужінні й таїнствах», – каже архієпископ Євстратій.

Застосунок «Моя Церква» доступний до завантажування у Google Play, App Store.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!