Цієї ночі Україна перейшла на зимовий час

1622 0
Аналогічний порядок обчислення часу діє на території ЄС.
Photo by Sanah Suvarna on Unsplash

Photo by Sanah Suvarna on Unsplash

Сьогодні, 25 жовтня, Україна перейшла на зимовий час. О 4:00 за київським часом стрілку годинника перевели на 1 (одну) годину назад.

Як повідомляє пресслужба Міністерства економіки, аналогічний порядок обчислення часу діє на території ЄС на підставі директиви Європарламенту від 19.01.2001 про перехід на літній час.

Читайте також: Як звикнути до переведення годинників за один день. Поради

Зазначається, що практика переведення годинників була введена для того, щоб заощаджувати електроенергію, але з розвитком технологій вся економія звелася до мінімальних 1-3%. У багатьох країнах від такої практики відмовилися. В Україні теж намагалися її скасувати, але осі це не було реалізовано.

Нагадаємо, що перший заступник спікера Верховної Ради Руслан Стефанчук запропонував відмовитися від переходу на літній і зимовий час і закріпити на території України єдиний київський час. Він зареєстрував у Раді проєкт закону №4201.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!