Цієї осені у сімох парках Львова висадять нові дерева. Перелік

2225 0
Цьогоріч у львівських парках з’являться різновидові саджанці дерев.
фото: agronomist.in.ua,rivne1.tv, youtube.com

фото: agronomist.in.ua,rivne1.tv, youtube.com

Департамент містобудування Львівської міської ради оголосив тендер на закупівлю саджанців, які восени цього року висадять у парках міста. Очікувана вартість закупівлі – 500 тисяч гривень. Серед видів: акація, береза, бук, горобина, груша, яблуня, слива, шовковиця, граб, дуб, клен, сосна, ялиця та інші (разом 42 позиції).

Андрій Галушка, начальник управління екології та благоустрою Львівської міської ради, у коментарі Tvoemisto.tv зазначив, що нові дерева висадять у 7-ох парках Львова:
- Стрийський парк,
- парк «Високий замок»,
- парк імені Франка,
- парк «Озеро Левандівське»,
- парк «Боднарівка»,
- парк «Піскові озера»,
- парк «Залізна вода».

Читайте також: У Львові облаштують міський пляж біля Левандівського озера

«Між цими парками й плануємо розприділити саджанці, – зазначив Андрій Галушка. – Ми оголосили тендер по 42-ох позиціях. Дехто з львів’ян недосконало розуміється в системі закупівлі ProZorro і тому неправильно зрозумів: нібито 500 тисяч гривень витратять на 42 дерева. Ми будемо розглядати пропозиції по всім видах дерев. Відберемо найкращі та найдешевші варіанти. Тобто кількість саджанців різних видів залежатиме від того, які пропозиції ми оберемо. Висаджуватимемо восени цього року – в жовтні-листопаді».

Нагадаємо, загалом упродовж жовтня-листопада у міських парках та на вулицях Львова планують висадити близько 1300 дерев, понад 300 кущів та 1800 метрів чагарників для живоплоту.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!